Cum sa remediati problemele de viata a bateriei iPhone SE

0 Shares
0
0
0

O baterie este unul dintre cele mai importante lucruri de pe un smartphone. Cat de mult poate dura bateria intr-adevar este un detaliu foarte important, pentru ca folosim in multe scopuri dispozitivul iPhone SE, mai mult decat pentru a trimite mesaje sau pentru a efectua apeluri.

Multe aplicatii utile si interesante sunt instalate pe dispozitiv, incepand de la jocuri, aplicatii de fitness pana la aplicatii de social media.

Daca sunteti genul de persoana care trebuie sa verifice e-mailul in mod regulat, atunci neaparat trebuie sa va puteti baza si pe smartphone-ul dvs. Pentru toate aceste activitati, bateria joaca un rol important. Daca intampinati probleme de viata a bateriei iPhone SE in acest moment, inainte de a opta pentru o inlocuire baterie iPhone, tineti cont de solutiile enumerate in urmatoarele randuri.

Verificati utilizarea bateriei

iPhone SE este prevazut cu functia de utilizare a bateriei. Puteti verifica accesand Setarea >> Baterie >> Utilizare baterie. Apoi, atingeti afisarea utilizarii detaliate pentru a vedea activitatile aplicatiilor care se deruleaza in fundal.

Daca gasiti o anumita aplicatie care consuma excesiv bateria, actualizati-o si daca inca o descarca la fel de mult, luati in considerare sa o eliminati.

Actualizati aplicatiile

Actualizati toate aplicatiile de pe iPhone SE pentru a evita erorile de consum de energie. Le puteti actualiza in App Store, urmand urmatorii pasi:

  • Accesati App Store;
  • Atingeti bara Actualizare;
  • Puteti alege Actualizati toate sau numai anumite aplicatii care cauzeaza problema duratei de viata a bateriei.

Inchideti aplicatiile pe care nu le utilizati

Ar trebui sa inchideti corect aplicatiile pe care nu le utilizati. Daca nu faceti acest lucru, dupa ce iesiti din aplicatie, aceasta va continua sa functioneze in fundal si va avea impact asupra duratei de viata a bateriei.

Pentru a inchide aplicatiile, apasati butonul Acasa de doua ori si veti obtine o previzualizare a aplicatiilor pe care le-ati utilizat. Glisati spre stanga pentru a parcurge aplicatiile. Cand gasiti aplicatia pe care doriti sa o inchideti, glisati in sus.

Opriti iPhone SE

Din cand in cand, inchideti-va iPhone-ul. Aceasta poate fi o solutionare de probleme, deoarece odata ce opriti telefonul, aplicatiile si procesele care se deruleaza in fundal vor fi inchise, inclusiv cele care pot cauza problemele de viata a bateriei.

Actualizati iPhone

Actualizarea iPhone poate rezolva problema erorilor care determina descarcarea rapida a bateriei. Puteti efectua actualizarea iPhone, astfel:

  • Accesati Setari >> General >> Actualizare software;
  • Procesul de verificare poate dura timp;
  • Atingeti Descarcare si instalare.

Resetati toate setarile

Aceasta metoda va reseta toate setarile de pe iPhone. Pentru aceasta, accesati Setari >> General >> Resetare >> Resetati toate setarile. Apoi, iPhone va reporni si va reseta toate setarile pe care le aveti.

Stergeti tot continutul si setarile

Are un scop destul de similar cu metoda anterioara. Cu toate acestea, aceasta metoda nu doar va restabili dispozitivul la setarile din fabrica, ci va sterge toate datele. Asadar, va sugeram sa faceti o copie de rezerva a datelor inainte de a continua pasii urmatori.

  • Deschideti Setari >> General >> Resetare >> Stergeti toate setarile;
  • Atingeti Stergeti iPhone;
  • iPhone va reporni;
  • Urmati pasii pentru a configura dispozitivul ca nou.

Activati modul de consum redus

Modul de consum redus este o caracteristica conceputa pentru a va ajuta sa economisiti consumul de energie al bateriei. Puteti activa aceasta caracteristica accesand Setari >> Baterie. Aici, puteti activa modul de consum redus si apoi, pictograma bateriei va deveni galbena.

Daca incercati toti acesti pasi, cu siguranta puteti obtine o durata de viata indelungata a bateriei. Daca nici in urma utilizarii acestor trucuri, bateria nu rezista mai mult timp incarcata, atunci cel mai probabil veti avea nevoie de o inlocuire baterie iPhone.

0 Shares
You May Also Like