Cum se face intretinerea laptopului?

0 Shares
0
0
0

Laptopul este considerat ca fiind una dintre cele mai mare inventii din ultimele decenii. Bineinteles, la inceput, laptopul a constat intr-un ecran mare cu tastatura incorporata, insa cum tehnologia a evoluat, la fel si el odata cu ea. Si asa laptopul a ajuns sa atinga performante mari.

Firmele care fabrica laptop-uri, apoi le doteaza pe acestea cu procesoare care mai de care mai mari, cu baterii sofisticate si placi video destul de mari.

Daca dorim sa ne achizitionam un laptop, trebuie sa tinem cont in primul rand de firma care il fabrica. Este recomandat sa cumparam un laptop care este inscriptionat cu numele unei firme cunoscute, despre care stim ca este specializata in crearea de laptopuri, caci mai sunt si firme “no name” care fabrica laptopuri, de o calitate mai slaba.

Cel de-al doilea aspect de care trebuie sa tinem cont inainte de cumpararea unui laptop  il reprezinta componentele acestuia. Recomandat ar fi, ca inainte de cumpararea lui, sa fim la curent cu toate caracteristicile ce le prezinta acesta.

Si cand spunem caracteristici ne referim strict la marimea procesorului, marimea placii video si tipul acesteia si nu in ultimul rand marimea memoriei interne a acestuia si marimea hard-disk-ului. Toate acestea joaca cel mai mare rol in stabilirea performantelor unui laptop.

Un sfat ar fi ca, atunci cand cumparati un laptop, acesta sa fie nou si sa dispuna de o garantie, deoarece niciodata nu se stie cand acesta se poate strica si trebuie reparat.

Cei care se pricep cat de cat la laptopuri stiu ca cea mai mare problema care poate aparea in cazul defectarii acestuia provine de la mufa de alimentare.

La majoritatea tipurilor de laptopuri, aceasta este principala problema si pentru asta trebuie sa fiti mereu atenti sa nu o bruscati, deoarece ea se poate rupe imediat. Laptopurile sunt destul de “firave”, dupa cum stim cu totii, asa ca mereu trebuie sa le ferim de cazaturi sau lovituri, pentru ca acestea pot duce chiar la spargerea display-ului.

Si decat sa mergem la service-ul de laptopuri Dell autorizat pentru a schimba display-ul unui laptop, mai bine cumparam altul nou, deoarece pretul si manopera schimbarii acestuia sunt destul de scumpe. La un service de laptopuri trebuie sa apelam atunci cand o piesa a acestuia nu mai functioneaza, iar el este inca in garantie.

Majoritatea certificatelor de garantie spun ca atunci cand defectarea acestuia nu este facuta din cauza noastra sau a neatentiei noastre, atunci laptopul poate beneficia de o reparatie gratuita facuta de catre firma care a acordat garantia.

Deci, fiti cu bagare de seama, un laptop bun este un laptop pastrat in conditii bune si mereu trebuie sa fiti atenti la locurile in care il expuneti, pentru ca stiti vorba ” cum il tii, asa il ai” .

0 Shares
You May Also Like