Cum se utilizeaza Nescafé Dolce Gusto?

0 Shares
0
0
0

Nescafé Dolce Gusto iti permite sa savurezi un espresso bun de casa. Pe langa cafea, este posibil sa o folosesti pentru a face multe alte bauturi, atat calde, cat si reci, toate cu un singur aparat.

Functioneaza cu Dolce Gusto capsule compatibile de cafea de unica folosinta, care sunt disponibile la preturi accesibile in majoritatea supermarketurilor si magazinelor specializate. Unul dintre marile avantaje ale utilizarii acestor capsule este ca procesul de preparare a cafelei este foarte rapid si curat.

Nu mai trebuie sa pui filtru de cafea in aparat si apoi sa cureti. Acum tot ce trebuie sa faci este sa pui capsula in aparat si sa astepti cateva secunde pana sa se faca cafeaua.

Vei avea nevoie:

  • Capsule de cafea Dolce Gusto

Pasi de urmat:

  1. Pentru a face cafea cu Nescafé Dolce Gusto, porneste aparatul si verifica daca in recipient exista apa filtrata sau apa imbuteliata. Aparatul este gata odata ce ledul butonului inceteaza sa mai clipeasca rosu si devine verde.
  2. Deschide partea care primeste capsulele, in partea din fata a aparatului Nescafé si plaseaza acolo capsula bauturii pe care doresti sa o obtii. In acest caz, alege cafeaua pe care vrei sa o bei.
  3. Dupa ce ai introdus capsula in aparat, inchide capacul pentru a tine capsula si astfel incat sa aiba mici orificii prin care cafeaua va fi filtrata.
  4. Configureaza baza care sustine cupa la inaltimea dorita. Daca doresti sa folosesti o ceasca mica, aseaza baza in apropierea prizei de cafea. Daca cupa este inalta, pozitioneaza baza pe treapta cea mai de jos.
  5. Odata ce paharul este asezat pe aparat, deplaseaza parghia superioara a aparatului Dolce Gusto spre dreapta, daca doresti apa calda, sau spre stanga, daca doresti bautura rece. In acest caz, deplaseaza maneta spre dreapta pentru a pregati cafeaua fierbinte.
  6. Umple ceasca cu cantitatea dorita de cafea.
  7. Pentru a termina, readu maneta in centru pentru a opri cafeaua si scoate capsula din interiorul aparatului Nescafé Dolce Gusto . Arunca acea capsula deoarece este de unica folosinta.

Iata, stii sa folosesti Nescafé Dolce Gusto! Usor, nu?

Sfat

Capsulele de cafea sunt de unica folosinta. Daca le folosesti de mai multe ori, cafeaua va contine mai multa apa si va fi mai putin aromata.

Impact asupra mediului

Spre deosebire de ceea ce suntem obisnuiti sa auzim, cafeaua capsula nu este neaparat mai poluanta decat alte cafele, cum ar fi cafeaua la filtru, in ciuda impactului asupra mediului al capsulei individuale de aluminiu.

Cum este posibil? Secretul consta in reducerea deseurilor! Intr-adevar, capsulele permit o dozare perfecta a unei portii de cafea prin minimizarea posibilitatii de a genera deseuri de cafea printr-o supradoza a utilizatorului.

Acelasi lucru este valabil si pentru cantitatea de apa care este, de asemenea, controlata, precum si pentru temperatura; nu are rost sa incalzesti un ceainic cu apa pentru o cafea sau sa-l reincalzesti de cate ori un utilizator doreste sa se serveasca singur.

Pana la urma, potrivit oamenilor de stiinta, impactul capsulei ar fi compensat in mare masura de aceste optimizari ale cafelei, apei si energiei.

0 Shares
You May Also Like