De ce folosim salvia pentru ardere?

0 Shares
0
0
0

Arderea salviei este o practica veche si un ritual spiritual, si a fost bine stabilita ca o practica culturala sau tribala americana autohtona, desi nu este practicata de toate grupurile.

In traditiile multor popoare se regaseste arderea salviei, iar aici amintim Lakota, Chumash, Cahuilla, printre altele. Multe alte culturi din intreaga lume impartasesc ritualuri similare. Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre beneficiile arderii de salvie si cum puteti sa utilizati salvia pe care o puteti alege de pe https://www.e-palosanto.com/salvie, pentru a va imbunatati bunastarea generala.

Poate fi purificatoare

Cele mai utilizate tipuri de salvie au proprietati antimicrobiene. Aceasta inseamna ca pastreaza la indemana bacteriile infectioase, virusurile si ciupercile. Salvie de prada alba (Artemisia ludoviciana) este atat antimicrobiana cat si antibacteriana. Salvia alba (Salvia apiana) este, de asemenea, antimicrobiana. Si ambele s-au dovedit ca resping insectele.

Poate ajuta la ameliorarea simptomelor unor afectiuni

Se dovedeste ca salvia poate ajuta la curatarea aerului mult mai mult decat prin elmiminarea bug-urilor si bacteriilor. Desi nu se dovedeste stiintific, se crede ca salvia arzatoare elibereaza ioni negativi. Se spune ca ajuta la neutralizarea ionilor pozitivi. Ionii pozitivi obisnuiti sunt alergeni precum: praf, poluare, matrite.

Daca acesta este cazul, salvia arzatoare poate fi o binecuvantare pentru cei cu astm, alergii, bronsita si alte afectiuni respiratorii. Dar inhalarea fumului poate agrava orice stare respiratorie. Asteptati pana cand fumul se limpezeste inainte de a intra in camera.

Poate fi un instrument spiritual

Pentru vindecatorii si laicii din culturile traditionale, salvia arzatoare are rolul de a oferi o stare de vindecare – sau pentru a rezolva sau a reflecta asupra dilemelor spirituale. Acest lucru poate avea si o baza stiintifica.

Anumite tipuri de salvie, inclusiv salvia alba cu prada, contin thjonon. Cercetarile arata ca thjononul este usor psihoactiv. Se gaseste de fapt in multe plante folosite in ritualurile spirituale culturale pentru a spori intuitia.

Poate ajuta la eliminarea energiei negative

Arderea salviei poate fi si un ritual pentru a va ajuta sa scapati de energiile negative, iar aici amintim traumele din trecut, experientele proaste sau energiile negative ale altora. Acest ritual va poate ajuta sa stabiliti un mediu pozitiv pentru meditatie sau un alt ritual. Alegerea de a sta si a da drumul gandurilor negative intr-un ritual ca acesta va stabileste intentia si dedicatia pentru imbunatatirea de sine. Alegerea de a va implica in ritual, poate fi inceputul schimbarii mentalitatii tale.

Poate curata sau imputernici anumite obiecte

Salvia arzatoare creeaza fumul parfumat central pentru a aduce beneficii. Puteti folosi aceasta salvie pentru a va curata diferite spatii sau obiecte. Acest lucru poate fi util cu achizitii noi, cadouri sau articole second-hand.

In cazul in care aveti vreo preocupare cu istoria negativa sau cu energia atasata unui obiect nou sau necunoscut, confuzia poate ajuta la aducerea linistii sufletesti si a face obiectul mai sacru pentru dvs.

Poate ajuta la imbunatatirea starii de spirit

Traditia sugereaza ca, confuzia poate ridica literalmente spiritele pentru a alunga negativitatea. Unele cercetari sustin acest lucru. Un studiu din 2014 a documentat salvia de prairie alba (cunoscuta si sub denumirea de estafiat) ca un remediu traditional important pentru tratarea anxietatii, depresiei si tulburarilor de dispozitie in anumite culturi.

Poate ajuta la calmarea stresului

Daca arderea salviei poate ridica starea de spirit, ar putea fi, de asemenea, un mare aliat impotriva stresului. Un proiect de cercetare din 2016 pentru Universitatea din Mississippi a stabilit ca salvia alba (Salvia apiana) este bogata in compusi care activeaza anumiti receptori din creier. Acesti receptori sunt responsabili pentru cresterea nivelului starii de spirit, reducerea stresului si chiar ameliorarea durerii.

Poate imbunatati calitatea somnului

Arderea salviei a fost folosita in mod traditional pentru a proteja impotriva negativitatii care ar putea interfera cu somnul. Anumite cercetari arata ca salvia contine compusi care ar putea ajuta la usurarea insomniei. Salvia clasica de gradina (Salvia officinalis) este uneori arsa ca salvia alba. De asemenea, a fost folosita pentru imbunatatirea somnului si calmarea anxietatii.

Poate ajuta la stimularea cunoasterii

Pe langa disiparea energiei negative, imbunatatirea starii de spirit si intarirea intuitiei, confuzia cu salvie va poate imbunatati memoria si concentrarea.

Poate ajuta la cresterea nivelului de energie

Ridicarea corpului, obiectelor si spatiilor cu energie proasta poate ajuta la primirea in energii mai noi, mai proaspete si mai pozitive. Intr-un fel, acest lucru ar putea avea un efect energizant si poate ajuta la oboseala.

Poate crea un parfum inaltator

Pentru unii, acesta poate fi cel mai bun dintre toate beneficiile: Salcia este o tamaie minunata, cu aroma divina, pura si simpla. De asemenea, functioneaza excelent ca odorizant de aer sau controlor de miros.

Asadar, dupa cum se poate vedea din randurile de mai sus, arderea salviei are o multime de beneficii. Din acest motiv, va puteti indrepta atentia spre https://www.e-palosanto.com/salvie, pentru a va alege o bagheta de salvie (sau mai multe), pentru a va bucura de beneficiile arderii acesteia.

0 Shares
You May Also Like