De ce lumea are o parere gresita despre casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care au nevoie de o suma de bani de care nu dispun, oamenii sunt tentati sa caute cele mai avantajoase surse de imprumut pe termen scurt, pentru a face rost de bani cat mai rapid.

O astfel de sursa ideala de imprumut pe termen scurt, ar putea sa fie reprezentata de o casa de amanet, insa din pacate, nu toata lumea are o parere buna despre casele de amanet.

Au aparut odata cu trecerea timpului tot felul de mituri legate de aceste societati comerciale, iar anumite persoane, inca cred in aceste mituri, si considera ca o casa de amanet este de fapt o inselatorie, sau ca a fost creata doar pentru ca oamenii sa fie pagubiti iar patronii sa se imbogateasca.

De fapt, lucrurile nu stau chia rasa, pentru ca o casa de amanet poate sa vina in intampinarea clientilor sai cu diferite servicii, printre care amanet bijuterii, amanet electronice, amanet auto sau orice alt tip de amanet.

Toate aceste servicii pe care casele de amanet le pun la dispozitia clientilor, sunt cu scopul de a ajuta clientii sa faca rost rapid de bani, iar acestia vor gira cu diferite bunuri si obiecte in schimbul sumelor de bani imprumutate.

Ei bine, este important de stiut faptul ca intre casa de amanet si client, se va incheia de fiecare data un contract de amanet, care va contine informatii referitoare la suma de bani imprumutata de catre client, bunul cu care gireaza acesta, dar si perioada pe care se desfasoara contractul de amanet.

Un contract de amanet, poate avea ca si durata minim 5 zile, si maxim 30 de zile, insa perioada de valabilitate a contractului de amanet poate sa fie extinsa la cererea clientului. In situatia in care acesta isi permite sa achite mult mai repede datoria, atunci acest lucru este posibil, iar bunurile amanetate vor fi recuperate pe loc.

In cazul in care insa, clientul casei de amanet nu a reusit sa adune toti banii pentru achitarea datoriei, atunci va putea sa beneficieze de o perioada de gratie de 5 zile, timp in care va putea sa isi achite datoria.

Doar in cazul in care si dupa expirarea perioadei de gratie, clientul nu isi achita datoria, nu isi mai poate recupera bunurile amanetate, iar acestea vor fi scoase la vanzare de catre casa de amanet, pentru ca si societatea comerciala respectiva sa isi poata recupera banii imprumutati.

Ei bine, daca esti un client de buna credinta, si consideri ca poti sa iti achiti la timp datoria, si nu iti place sa fii trisor, atunci cu siguranta nu ai de ce sa te temi, si poti sa apelezi oricand cu incredere la un asemenea imprumut.

Nu iti vei pierde bunurile amanetate daca iti vei plati datoria la timp, iar o astfel de solutie, de foarte multe ori te va putea scoate din impas. Tocmai de aceea este important sa cunosti cat mai multe detalii despre aceste imprumuturi, si vei vedea ca nu ai nimic de pierdut.

0 Shares
You May Also Like