De ce nu este indicat sa petreci foarte mult timp in fata PC-ului?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care trebuie sa folosesti calculatorul in interes profesional, la birou sau chiar si lucrand de acasa, in mod evident, lucrand 8 ore la calculator, iti va fi destul de greu, iar de la un anumit moment dat vei observa ca ochii vor incepe sa te deranjeze.

Fie vei incepe sa simti arsuri in zona ochilor, fie vei incepe sa simti ca te mananca ochii, insa asta nu este tot. Vei mai putea simti senzatia de ochi grei sau de ochi foarte umezi, sau vei putea deasemenea sa simti acea senzatie de pungi de nisip sub pleoape.

Aceste simptome apar de regula datorita faptului ca ochii fiind tinuti intr-o pozitie fix ape monitor, ei nu mai clipesc, asa ca nu mai sunt hraniti cu substantele nutritive necesare.

In cazul in care lucrezi la birou, cu siguranta nu prea ai altceva de facut, pentru ca trebuie sa iti desfasori activitatea, insa in cazul in care folosesti calculatorul in interes personal, atunci cu siguranta nu este prea indicat sa petreci foarte multe ore in fata calculatorului.

De ce? Pentru ca exact cum am spus mai sus, pot aparea fel si fel de simptome, care odata aparute, vor incepe sa creeze disconfort in zona ochilor, fapt care incetul cu incetul va fi din ce in ce mai neplacut pentru tine.

Tocmai de aceea, atunci cand folosesti in interes personal calculatorul, ar trebui ca odata la o jumatate de ora, sau odata maxim la o ora, sa faci o mica pauza de cateva minute de la utilizarea echipamentului, pentru ca in acest fel iti vei putea relaxa ochii.

Vei putea deasemenea sa folosesti fel si fel de trucuri de relaxare a ochilor, iar internetul este plin cu asemenea trucuri si sfaturi ajutatoare pentru relaxarea ochilor, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa urmezi trucurile respective, iar acestea, poate vor avea rezultate.

In cazul in care observi ca orice sfat si orice truc pentru relaxarea ochilor urmezi, nu are efect, atunci cu siguranta trebuie sa optezi pentru o pereche de ochelari protectie calculator, iar in cazul in care iti vei alege cei mai buni ochelari din punct de vedere al calitatii, cu siguranta nu vei mai intampina asemenea probleme.

O idee inteleapta pe care ai putea sa o ai in cazul in care datorita utilizarii calculatorului, incepi sa simti senzatia de disconfort in jurul ochilor, ar fi aceea ca inainte de a-ti cumpara ochelarii de protectie PC, sa vizitezi un cabinet ofalmologic pentru a fi consultat de catre un specialist.

Odata ce specialistul va finaliza consultatia, acesta va stii exact care sunt toate problemele aparute, asa ca stii chiar sa iti recomande cei mai buni ochelari pentru protectie, pe care sa ii folosesti atunci cand folosesti calculatorul.

Odata ce treci pe la medicul oftalmolog care iti recomanda ochelarii respectivi, va trebui ca apoi sa mergi periodic la controale, pentru a afla starea de sanatate a ochilor tai, si cu siguranta vei observa semne de imbunatatire.

0 Shares
You May Also Like