Defectiuni frecvente ale smartphone-urilor

0 Shares
0
0
0

In trecut, telefoanele mobile nu erau atat de sensibile precum sunt smartphone-urile din zilele noastre, iar din acest motiv, ele nu se defectau atat de des, si nici nu ajungeau in service pentru ca aveau nevoie de piese telefoane pentru schimb.

Timpul a trecut insa, iar telefoanele au devenit incetul cu incetul mult mai sensibile, insa trebuie sa mentionam si faptul ca tot incetul cu incetul au devenit mult mai performante, atat de performante ca, in cele din urma am ajuns cu totii sa fim dependenti de aceste dispozitive.

Ei bine, si daca tot am adus in discutie faptul ca telefoanele din zilele noastre au ajuns sa fie atat de sensibile, trebuie mentionat faptul ca ele se pot defecta foarte simplu si usor, iar in cele ce urmeaza, vom discuta putin despre cele mai des intalnite defectiuni ale smartphone-urilor.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca specialistii de la service, mai mereu au de inlocuit cate un display smartphone, iar acest lucru se datoreaza in mod deosebit neglijentei utilizatorilor, care prefera sa nu isi echipeze telefoanele cu accesorii de protectie.

O asemenea problema cu siguranta poate sa fie prevenita, in cazul in care utilizatorii aleg sa isi cumpere un geam de protectie pentru display, dar si o husa smartphone compatibila cu telefonul pentru care au optat.

O alta problema asemanatoare, consta in inlocuirea touschscreen-ului, iar aceasta reparatie poate sa fie necesara tot datorita neglijentei utilizatorilor, pentru ca in caz de impact, nu doar display-ul se va sparge, ci si touchscreen-ul.

Ei bine, referitor la aceasta piesa pentru smartphone, trebuie mentionat faptul ca ea poate sa intampine si alte probleme, si sa nu mai raspunda la comenzi, din cauza unui grad foarte ridicat de uzura. Si in aceste conditii, cu siguranta singura solutie pe care o mai au specialistii de la service la dispozitie, consta in inlocuirea touchscreen-ului.

Anumite telefoane, fie ca sunt produse de catre marile branduri de pe piata, fie ca sunt scoase pe piata de catre producatori nu foarte cunoscuti, intampina probleme la receptionarea semnalului gsm. In conditiile in care cartela sim nu este deteriorate, iar telefonul nu receptioneaza semnal nici cu o alta cartela, atunci in mod evident va trebui sa fie dus la un service gsm. Cel mai probabil, se va impune o reparatie ce consta in inlocuirea antenei semnal.

Unele telefoane mobile intampina alt fel de probleme, cum ar fi de exemplu faptul ca in timpul unei convorbiri telefonice, sunetul are o calitate foarte slaba. De regula, daca aceasta problema nu este cauzata de semnalul gsm de calitate slaba, poate sa fie cauzata de difuzorul sau de microfonul terminalului.

In aceste conditii, cu siguranta terminalul trebuie sa fie vazut si analizat de catre specialistii de la service, iar daca situatia o va cere, aceste piese smartphone vor fi inlocuite.

Asadar, dupa cum se poate observa, se pot intalni mai multe situatii in care telefoanele au nevoie de reparatii, care constau in inlocuirea unor piese pentru smartphone, insa din fericire aceste piese se pot gasi acum chiar si la magazinele online de specialitate.

0 Shares
You May Also Like