Palo Santo imbunatateste capacitatile sistemului imunitar si lupta cu inflamatiile

0 Shares
0
0
0

Palo santo (Bursera graveolens), cunoscuta si sub numele de “lemn sfant”, este o planta care produce un ulei palo santo esential puternic, cunoscut pentru stimularea sistemului imunitar si combaterea inflamatiilor.

Palo santo provine dintr-o specie de copac originara din padurile tropicale uscate din Ecuador, Mexic si Peninsula Yucatan din Peru. Pomul apartine aceleiasi familii botanice (Burseraceae) ca arborii de tamaie si smirna, care de asemenea produc uleiuri benefice antioxidante, care sunt folosite in intreaga lume.

Arderea lemnului uscat din palo santo “mistic” si colectarea uleiurilor sale concentrate, au fost utilizate pe scara larga in medicamentele populare si de catre samanii locurilor respective de secole, datorita proprietatilor spirituale de vindecare, pe care se crede ca le are acest copac.

Lemnul de palo santo este, de asemenea, ars de obicei ca tamaie si folosit pentru a face un tesut repulsiv natural (cum ar fi uleiul de citronela) deoarece are rasini aromatice si uleiuri volatile. Ars in mod asemanator cu alte tipuri de tamaie prin iluminarea ramasitelor de lemn palo santo, mirosul tine departe gandacii si energia “rea” spirituala, potrivit misticilor.

In Peru, un saman va aprinde betele de palo santo, iar fumul in crestere se spune ca intra in “campul energetic” din jurul locului respectiv. Astfel, se face purificarea acelui loc. Pentru participantii la ritual, care observa practica, lemnul are de asemenea efecte benefice, curatindu-i de energiile negative. Acesta este si motivul pentru care este cunoscut ca un ulei esential puternic, pentru claritate mentala, emotionala si purificare spirituala.

Palo Santo creste imunitatea organismului si reduce inflamatia.

Astazi, palo santo-urile sunt cultivate si colectate pe scara larga, astfel incat lemnul lor sa poata fi utilizat pentru producerea uleiului esential imbuteliat, utilizand distilarea cu abur. In afara de aplicatiile sale pentru sanatatea mintala, palo santo ofera beneficii promitatoare atunci cand vine vorba de cresterea imunitatii si lupta impotriva bolilor.

Ca si sursa bogata de antioxidanti si fitochimice numite terpene, inclusiv limonen si α-terpineol, palo santo concentrat de ulei este eficient pentru combaterea daunelor provocate de radicalii liberi (numit si stres oxidativ), ameliorarea durerilor de stomac, combaterea stresului, reducerea durerilor datorate artritei si vindecarii multor alte conditii. In mod special, a castigat atentia prin prisma unui tratament natural al cancerului sau pentru bolile inflamatorii.

O analiza a uleiului de palo santo distilat cu abur (utilizand cromatografia de gaz-spectrometrie de masa) a aratat constituentii principali activi, care includ: limonen (89,33%), a-terpineol (11%), mentofuran (6,6%) .

Beneficiile uleiului esential de palto santo includ:

•    Lupta impotriva cancerului
•    Combaterea infectiei
•    Ameliorarea inflamatiei
•    Ameliorarea durerilor musculare
•    Stimularea sistemului imunitar
•    Sprijinirea unui sistem nervos sanatos
•    Fructul valoros al arborelui B. graveolens este o mica samanta neagra, acoperita de o pasta rosie care contine o capsula verde. Cele doua jumatati ale capsulei cad in momentul in care fructul este copt, lasand in urma fructele bogate in lipide (grasimi), care sunt apoi concentrate si utilizate terapeutic.

Fructul emite un miros asemanator cu fenicul (anasonul), care este usor dulce, motiv pentru care oamenii vor sa difuzeze mirosul de palo santo in casele lor sau sa-l foloseasca in produsele naturale de curatare. Arborele este, de asemenea, legat de familia de citrice si are o nota asemanatoare, dulce, cu mirosul de pin, menta sau lamaie.

Deoarece sunt legate si au beneficii similare stabilizarii emotionale, puteti folosi palo santo ca inlocuitor pentru uleiul de tamaie (mai popular) sau uleiul de smirna.

0 Shares
You May Also Like