Pasi de urmat in achizitionarea unui laptop refurbished

0 Shares
0
0
0

Un laptop refurbished poate fi, in anumite circumstante si conditii, o alegere excelenta atunci cand va ganditi la achizitionarea unui astfel de dispozitiv.

Un astfel de laptop refurbished poate fi achizitionat de pe www.diabloscomputer.ro, unul dintre cele mai bune magazine online de acest tip.

Pretul mediu al laptopurilor noi a scazut, o tendinta accelerata de aparitia, in ultimii ani, a tabletelor ieftine si a Chromebook-urilor nu foarte scumpe. Laptopurile refurbished au urmat aceeasi tendinta si multe dintre acestea pot fi chilipiruri reale daca stiti cum sa dati de ele. Acest articol va va oferi cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand analizati cumpararea unui laptop refurbished.

Asigurati-va ca va doriti intr-adevar un laptop refurbished
Asigurati-va ca ati inteles ce inseamna un laptop refurbished. Laptopurile refurbished pot fi orice, de la un dispozitiv nou care a fost returnat pentru ca s-a intamplat sa fie un cadou nedorit, la unul folosit in adevaratul sens al cuvantului inainte de a fi reconditionat de catre profesionisti. Sablonul tipic care se aplica in cazul majoritatii laptopurilor refurbished este faptul ca acestea:

– Vin, de obicei, cu un anumit tip de garantie (de la 30 de zile la un an, uneori chiar trei), insa nu si in cazul bateriei.
– Vin, de obicei, cu o politica flexibila de returnare (cu cheltuiala cumparatorului).
– Au fost reconditionate in mod profesionist de catre un furnizor. Acest lucru inseamna ca dispozitivul a fost inspectat, curatat, eventual reparat si restaurat la setarile din fabrica.
– S-ar putea sa nu vina in ambalajul original sau cu accesorii originale.
– Ar putea arata sau nu semne de utilizare; cei care reconditioneaza au, de obicei, clase pentru produsele lor, care merg de la noi la folosite; asigurati-va ca stiti in ce clasa se incadreaza cel pe care doriti sa-l achizitionati.
– Ar trebui sa vina cu un sistem de operare.
– Ar putea avea urme de presiune, fisuri.

Prin urmare, daca doriti un laptop nou-nout, care sa miroasa ca si cum ar fi iesit din fabrica, completat cu un ambalaj original, atunci laptopurile refurbished nu sunt, cel mai probabil, pentru dumneavoastra.

Cat de mult vreti sa cheltuiti?
Decideti cat de multi bani doriti sa cheltuiti pentru un laptop refurbished. Mergeti pana la o limita absoluta si adaugati o marja suplimentara de 10 % (care va asigura ca nu ratati chilipiruri care sunt putin peste limita). Luati in considerare garantiile extinse, care pot fi cumparate in acelasi timp cu laptopul. Acestea ofera protectie suplimentara in cazul in care laptopul se strica dintr-o data.

Faceti o lista cu caracteristicile pe care le doriti si de care aveti nevoie
Acest sfat se aplica tuturor achizitiilor de laptop, indiferent daca acestea sunt noi sau nu. Faceti o lista cu ceea ce aveti nevoie si cu ceea ce vreti. Incepeti cu caracateristicile carora nu veti fi in masura sa le faceti upgrade, cum ar fi dimensiunea ecranului, procesorul sau placa video.

0 Shares
You May Also Like