Pasi de urmat pentru un nou proprietar de apartament

0 Shares
0
0
0

Rotirea cheii intr-o yala nu ii da unui proprietar pur si simplu acces la lectura intr-un hamac in propria curte si dreptul de a-si vospi bucataria in rosu aprins. Ceea ce ar putea fi destul de interesant atunci cand faci saltul de la inchiriere la a locui in propriul apartament nou Iasi.

Sunt cateva notiuni care iti vor mai domoli tot entuziasmul si sentimentul minunat de a avea o casa, dar unii proprietari isi pierd capul si fac greseli care pot pune in pericol tot ceea ce au muncit atat de greu sa castige. Nu fi unul dintre acei oameni.

Ia-ti cateva momente si reflecteaza la unele preocupari practice care te vor ajuta sa te asiguri ca prima ta casa ta devine locul de lux si iti da libertatea financiara pe care ai anticipat-o.

Nu cheltui totul pe mobilier si modernizare

Tocmai ti-ai predat o mare parte din economiile tale de-o viata pentru a plati o locuinta, costurile cu actele si cheltuielile cu mutatul. Este suficient de sufocant pentru cei mai multi proprietari. Nu numai ca s-au epuizat economiile, insa cheltuielile lor lunare sunt de multe ori mai mari, de asemenea, datorita celor in plus care vin odata cu dreptul de proprietate, cum ar fi facturile si asigurarea.

Toata lumea vrea sa-si personalizeze noul apartament si sa-l upgradeze cu un mobilier mai frumos, dar nu este recomandat a merge pe investitii masive pentru a imbunatati totul dintr-o data. La fel de important ca obtinerea primei case este si sa nu te apuci sa schimbi totul in ea, cel putin nu dintr-odata.

Da-ti timp pentru a te adapta la cheltuielile de proprietate si de a reconstrui economiile. Dulapurile de bucatarie vor astepta in continuare sa le cumperi atunci cand iti va fi mai confortabil.

Nu ignora elementele importante de intretinere

Una dintre noile cheltuieli care insoteste dreptul de proprietate este de a face reparatii. Nu mai exista niciun proprietar la care sa apelezi in cazul in care acoperisul are scurgeri sau toaleta este infundata.

In timp ce ar trebui sa dai dovada de retinere in achizitionarea de lucruri neesentiale, nu ar trebui sa neglijezi o problema care te pune in pericol sau ar putea sa se agraveze in timp, devenind astfel si mai costisitoare.

Angajeaza contructori calificati

Nu incerca sa economisesti bani prin imbunatatiri si reparatii pentru care nu esti calificat. Acest lucru poate parea sa contrazica punctul anterior, dar casa ta este atat locul in care vei locui, cat si o investitie, si merita acelasi nivel de ingrijire si atentie ca orice altceva de valoare.

Nu e nimic in neregula daca varuiesti singur, dar daca exista o priza sau un intrerupator electric care nu functioneaza nu incepe sa te joci cu firele din cupru. Angajarea de profesionisti pentru a face munca de acest gen este cel mai bun mod de a pastra casa in stare buna si a evita ranirea, sau chiar uciderea.

0 Shares
You May Also Like