Problemele display-urilor de smartphone si solutii pentru depanarea acestora

0 Shares
0
0
0

In acest articol incercam sa explicam diferite probleme care pot aparea la nivelul display-ului unui smartphone, dar si solutii pentru depanarea acestora. Cauti reparatii telefoane efectuate de profesionisti? Intra pe Service-Gsm.ro.

Aceste solutii pot fi aplicate tuturor brandurilor si/sau modelelor de smartphone-uri fie ca sunt de la Samsung, iPhone, produse in China, de la Motorola, HTC, Sony, Alcatel sau Apple.

Ce reprezinta de fapt display-ul, pe un device de tip smartphone?

Display-ul unui smartphone este o componenta electronica, ce ne ajuta la vizualizarea programelor instalate pe acel smartphone, incepand cu sistemul de operare si terminand cu orice alta aplicatie pre-instalata din fabrica sau instalata de noi, dupa achizitionarea telefonului.

Display-urile sunt controlate de catre procesorul smartphone-ului si vin in diferite dimensiuni : de la cele mai mici de 4 inch la cele de 5.5 inch sau chiar 6 inch, in anumite cazuri. Pe anumite telefoane mobile, exista o interfata numita Display IC, intre display si procesorul care il controleaza pe acesta.

Tipurile de probleme cu care se pot confrunta sau care pot aparea la nivelul display-ului pe un smartphone:
–    Display-ul are o singura culoare (alba sau neagra), e blank – gol.
–    Display-ul nu functioneaza cum trebuie.
–    Functioneaza doar o jumatate din display, in general jumatatea de sus sau cea de jos.
–    Display-ul este alb.
–    Display-ul prezinta informatia cu susul in jos, invers fata de modul normal de afisare.
–    Display-ul este stricat.
–    Cand telefonul mobil este aprins, apare doar logo-ul producatorului, dupa care display-ul se inchide de la sine.

Ei bine, cum se pot rezolva toate aceste probleme? Iata cateva sfaturi si solutii, mai jos:
–    Curatati display-ul si toti conectorii acestuia, de pe placa de baza a smartphone-ului.
–    Sudati din nou conectorii display-ului.
–    Schimbati display-ul cu unul nou.
–    Verificati rutele electronice ale display-ului, pentru intreruperi sau scurt-circuite.
–    Verificati functionarea cpu-ului (a procesorului), aceasta poate influenta functionarea display-ului.

NOTE:
–    Pe anumite modele de smartphone-uri mai vechi, daca aparea o problema la nivelul display-urilor era in majoritatea cazurilor din cauza Display Track. Schimbati track-ul pentru a rezolva problema, daca aveti un smartphone mai vechi.
–    Daca display-ul afiseaza imaginea cu susul in jos sau afiseaza doar o jumatate din imaginea completa, acesta se repara foarte greu si recomandam schimbarea cu unul nou.
–    Daca display-ul este alb dar a fost schimbat de curand, adica este nou, procedati la reincarcarea softului de pe telefon. Problema se va rezolva in cele mai multe cazuri. Pe anumite modele de telefon mobil cum ar fi Nokia 6600, N72, etc., cand device-ul este pornit, apare doar logo-ul de la producator, dupa care display-ul intra in standby sau se stinge. Aceasta problema se poate rezolva prin schimbarea BOOT IC.
–    De asemenea, se poate intampla ca in urma socurilor (cazaturilor), display-ul sa nu mai prezinte aceeasi luminozitate ca la inceput, sa se stinga spontan in diferite perioade a le zilei sau sa nu mai functioneze corect din punct de vedere al senzitivitatii touch-ului.

0 Shares
You May Also Like