Sfaturi utile pentru cei care poarta aparat dentar

0 Shares
0
0
0

Aparatul dentar este o solutie excelenta pentru indreptarea dintilor si pentru corectarea unor probleme de structura.

Daca in trecut era folosit doar de catre copii, astazi si adultii se pot bucura de avantajele unei astfel de solutii stomatologice, fapt care a facut sa apara mai multe clinici ortodontice ce ofera aparat dentar in Bucuresti, Timisoara, Cluj, etc.

Achizitia unui aparat dentar nu inseamna doar avantaje, insa. Purtarea unui tratament de acest fel timp de mai multe luni sau chiar de mai multi ani poate sa insemne o schimbare totala a stilulu de viata. Astfel, atat in primele zile, cat si pe restul perioadei in care porti aparat dentar trebuie sa tii cont de cateva reguli alimentare si de igiena.

Primele zile de aparat dentar

In primele zile, regulile de alimentatie si de igiena sunt ceva mai stricte si mai multe decat cele care urmeaza ulterior. In principiu, este bine sa consumi alimente cat mai moi, cu textura foarte uusoara si semi lichida. Daca poti, cateva zile opteaza doar pentru shake-uri si sucuri. Alimentele trebuie sa fie taiate in bucati cat mai mici iar mancarea este bine sa fie mestecata cu mare atentie, cat mai incet.

Restul perioadei de tratament

Dipa ce primele zile au trecut, regulile se mentin destul de stricte, insa sunt mai permisibile decat la inceput. Totusi, este bine sa eviti alimentele lipicioase sau caramelizate, sa limitezi portiile de dulciuri si sa eviti bauturile acidulate.

Din pacate, alimentele tari, precum migdalele, nucile sau alimentele crocante, trebuie sa fie evitate deoarece sunt periculoase pentru bracketi.

Cele mai solicitante sunt regulile de igiena orala, insa. Periajul trebuie sa aiba loc de minim 3 ori pe zi, trebuie sa se faca intens, pe fiecare dinte in parte si trebuie sa includa mai multi pasi decat in mod normal.

Pe langa periuta normala de dinti mai trebuie sa fie folosita o perie ortodontica cu perii cat mai moi, cu ajutorul careia sa cureti zonele aparatului si cele la care periuta normala nu ajunge. De asemenea, trebuie sa te folosesti de ata dentara pentru a indeparta resturile alimentare, dar si de apa de gura pentru igienizare.

Un dispozitiv care iti poate oferi o multime de avantaje si o flexibilitate maxima este dusul bucal, cu ajutorul caruia vei putea sa speli cu presiune orice zona din cavitatea bucala si sa te bucuri de igiena perfecta.

0 Shares
You May Also Like