Stii cum poti pastra un telefon Xiaomi mai mult timp incarcat?

0 Shares
0
0
0

Xiaomi este un brand spre care isi indreapta atentia din ce in ce mai multe persoane care au nevoie sa isi cumpere un smartphone nou si performant. Dispozitivele acestui brand impresioneaza in primul rand prin designul minunat (pentru ca acesta iese in evidenta la prima vedere), dar si prin uimitoarele specificatii tehnice.

Din pacate insa, la fel ca toate smartphone-urile de pe piata, si dispozitivele Xiaomi se descarca la fel de rapid, asa ca pentru utilizatori aceasta nu este o veste tocmai buna. In continuare insa, vom vedea care sunt cateva dintre trucurile care ajuta un acumulator Xiaomi sa reziste cat mai mult timp incarcat.

ACTUALIZATI TELEFONUL SI TOATE APLICATIILE

Primul pas pentru a rezolva problema de descarcare rapida a bateriilor pe dispozitivele Xiaomi alimentate de MIUI 9 este sa verificati daca este disponibila o actualizare de software. In cazul in care va actualizati dispozitivele, sunt sanse mari ca bateria sa reziste mai mult timp incarcata.

Pentru a face acest lucru, accesati Setari dispozitiv si atingeti Despre telefon, urmata de optiunea Actualizare sistem. Daca exista o actualizare, actualizati-va dispozitivul. In mod similar, deschideti Magazin Google Play si actualizati toate aplicatiile instalate.

OPRITI SCANAREA

Dispozitivele Android, inclusiv dispozitivele Xiaomi, au o caracteristica cunoscuta sub numele de scanare Wi-Fi. Daca este activata, aceasta caracteristica scaneaza pentru retelele 24/24, 7/7, chiar daca Wi-Fi este oprit, consumand astfel bateria. Tocmai de aceea, este indicat sa opriti scanarea, pentru a va ajuta bateria sa reziste mai mult timp incarcata.

DEZACTIVATI CARACTERISTICILE DE CONECTARE

Fara indoiala, in majoritatea timpului multe functii de conectivitate, cum ar fi Bluetooth, NFC si GPS, sunt activate pe dispozitivele noastre. Aceste lucruri consuma multe resurse si descarca de bateriile dispozitivelor. Cand nu le folositi, este mai bine sa gestionati aceste caracteristici si sa le dezactivati. De obicei, le puteti dezactiva in Setarile rapide.

Cu toate acestea, daca doriti sa le dezactivati in Setari, accesati optiunea Bluetooth din Setari pentru a o dezactiva. Pentru a dezactiva NFC, deschideti Setari si atingeti Mai mult. Apoi apasati pe NFC si opriti-l. In mod similar, pentru a dezactiva GPS-ul sau locatia, deschideti Setari si accesati Google. Apasati pe optiunea Locatie si dezactivati optiunea Acces la locatia mea.

GASITI APLICATIA CARE DESCARCA BATERIA

De multe ori, software-ul MIUI nu este responsabil pentru problema de descarcare a bateriei. Problema ar putea fi si din cauza unei aplicatii care nu se comporta in mod corespunzator. Pentru a gasi aplicatia vinovata responsabila de descarcarea bateriei pe MIUI 9, urmati acesti pasi:

Pasul 1: Deschideti Setari pe telefon si apasati pe optiunea Battery (Baterie).

Pasul 2: Apoi atingeti optiunea de alimentare urmata de utilizarea bateriei.

Pasul 3: Aici gasiti toate aplicatiile care utilizeaza bateria in ordinea descrescatoare a utilizarii acestora. Inseamna ca aplicatia care consuma cele mai multe dintre resursele bateriei va fi pe partea de sus. Daca gasiti o aplicatie pe care o utilizati rar in partea de sus, acea aplicatie speciala este responsabila pentru descarcarea bateriei.

Va sugeram sa stergeti datele cache si aplicatii pentru aplicatia respectiva din setarile de stocare individuale ale respectivei aplicatii (Setari> Aplicatii instalate> App> Depozitare> Stergeti memoria cache si Stergeti datele). Daca aceasta nu rezolva problema, puteti incerca sa dezinstalati aplicatia.

Nu in ultimul rand, este necesar sa opriti de fiecare data wifi si datele mobile cand nu folositi internetul, si functia Bluetooth atunci cand nu o folositi. Acestea consuma multe resurse si va pot descarca mai repede bateria.

Daca urmati acesti pasi insa constatati ca bateria Xiaomi se descarca la fel de rapid, atunci ar cam fi cazul sa va indreptati atentia spre www.magazingsm.ro pentru a va comanda o baterie Xiaomi noua.

0 Shares
You May Also Like