Tipuri de gazduire web si caracteristicile lor

0 Shares
0
0
0

Pentru a avea un site online, este nevoie de un server care sa va gazduiasca fisierele si pentru asta va trebui sa alegeti intre mai multe tipuri de hosting web. Pentru ca de obicei utilizatorii nu cunosc detaliile tehnice urmeaza sa va prezentam caracteristicile pentru fiecare server in parte pentru a putea determina care tip va este cel mai folositor. Pentru mai multe informatii vezi detalii pe link.

Gazduire comuna

Gazduirea comuna include in general si oferte business. Gazduirea comuna este foarte asemanatoare cu ceea ce se intampla intr-un  complex de apartamente. Toti rezidentii sunt in aceeasi locatie si trebuie sa imparta resursele disponibile cu toata lumea.

Acestea pot include lucruri precum piscina, parcarea si terenul de joaca. In hostingul partajat, toate conturile trebuie sa partajeze resursele disponibile cu toate celelalte conturi de pe server. Acestea includ timpul procesorului, memoria si spatiul de pe disc.

VPS Hosting

VPS Hosting include planurile de gazduire VPS de 4GB, 6GB si 8GB dar uneori pot include si mai mult de atat. VPS Hosting este similar cu proprietatea unei locuinte intr-un grup de locuinte. In timp ce inca mai impartiti lucruri pe proprietate, sunteti in cele din urma responsabile pentru mentinerea in stare buna propriei locuinte si pentru reparatii in interiorul sau.

Exista, de asemenea, un numar semnificativ mai mic de locuitori per cladire si parcare atribuita. Pe un server privat virtual, vi se aloca resurse care nu sunt partajate cu toata lumea. Timpul si memoria totala a procesorului sunt partajate pentru toate conturile de pe masina, dar, in acelasi timp, portiuni din aceste resurse sunt intotdeauna dedicate fiecarui cont. Acest lucru permite mai multa putere si flexibilitate decat daca sunteti intr-un cont comun.

Gazduire Dedicata

Hostingul dedicat include planurile de gazduire esentiala, avansata si Elite Dedicated Server Hosting. Gazduirea Dedicata poate fi comparata cu o casa. Aveti permis si aveti acces la toate resursele disponibile pe server. Nici un alt cont nu se afla pe server (casa voastra) si nu ar fi capabil sa va atinga resursele.

Gestionarea serverului Dedicat

Acum ca stiti ceva mai mult despre gazduire, care este cea potrivita pentru voi? Un server VPS sau dedicat?

Resurse pentru server

(Cand este timpul sa va mutati intr-un complex de cladiri sau sa faceti pasul mare pentru a avea propria acasa?)

Indiferent de tipul de hosting pe care il alegeti, site-ul vostru  va locui pe un server web. Cand cineva viziteaza pagina voastra, CPU-ul si memoria serverului vor lucra impreuna pentru a trimite acelui vizitator pagina solicitata. Exista cazuri in care site-ul vostru Web poate utiliza prea mult CPU sau memorie pentru a le difuza, iar acesta este momentul necesar pentru a va actualiza contul.

Actualizarea de la Server Partajat la Gazduire VPS

Conturile partajate sunt excelente pentru majoritatea utilizatorilor. Aveti posibilitatea sa gazduiti tot felul de aplicatii (cum ar fi WordPress sau Joomla), si exista o multime de conturi de e-mail pentru a comunica eficient.

Daca comparati Gazduirea partajata cu locuinta, perioadele posibile pentru modernizare pot include momentul in care numarul de vizitatori creste foarte mult sau momentul in care vreti sa aveti mai mult spatiu pe disc pentru a gazdui acolo mai multe site-uri.

0 Shares
You May Also Like