Tot ce trebuie sa stii despre Aloe Vera

0 Shares
0
0
0

Aloe vera a fost utilizat pe scara larga ca un remediu natural puternic pentru o multime de afectiuni, inclusiv muscaturile de insecte; insa inainte de a afla de unde poti cumpara aloe vera, cu siguranta este indicat sa cunosti cat mai multe detalii despre aceasta planta, iar in continuare vom prezenta o serie de informatii esentiale despre aloe vera.

Ce este Aloe vera?

Aloe vera (Aloe barbadensis miller) este o planta suculenta folosita in medicina alternativa. Cu un total de 420 de specii de plante de Aloe vera, a fost popular in medicina indiana pentru tratamentul multor afectiuni. Timp de secole, planta a castigat o imensa popularitate pentru frumusetea, sanatatea, ingrijirea pielii si proprietatile medicinale.

Timp de secole, planta a castigat o imensa popularitate pentru frumusetea, sanatatea, ingrijirea pielii si proprietatile medicinale.

Denumirea aloe vera a fost derivata din cuvantul arab „Alloeh”, insemnand o „substanta amar stralucitoare”, iar vera provenea de la cuvantul latin „vera”, insemnand „adevarat”.

Ani de zile, aloe vera a fost utilizat pe scara larga in mai multe culturi – Egipt, Grecia, Mexic, India, China si Japonia. Planta apartine familiei Asphodelaceae (Liliaceae) care prospera in regiuni uscate din Asia, Europa, America si Africa.

Ce este in interiorul Aloe Vera?

Aloe vera contine multe vitamine, minerale si alte ingrediente active care ii ofera multe beneficii pentru sanatate. Fiecare frunza de aloe vera are trei straturi principale.

Exista un gel interior care contine 99% apa, iar partea ramasa formata din aminoacizi, glucomannani, steroli, lipide si vitamine. Stratul din mijloc este format din latex, care este o seva galbena care contine glicozide si antrachinone.

In cele din urma, stratul exterior este compus din 15 pana la 20 de celule dublate drept sorici. Actioneaza protejand partea interioara a frunzei si, in acelasi timp, sintetizeaza proteine ​​si carbohidrati.

Exista cel putin 160 de ingrediente importante identificate in frunze de aloe vera. Unii experti spun ca frunza contine intre 300 si 400 de componente vitale.

Vitamine

Vitaminele A, C si E sunt antioxidanti puternici care combat si neutralizeaza radicalii liberi. Vitamina C este o boala imuna si este cruciala pentru cresterea dintilor, oaselor si sangelui.

In afara de aceasta, este un puternic antioxidant care poate proteja celulele corpului de imbatranirea prematura. Vitamina E accelereaza procesul de vindecare.

Aloe vera contine, de asemenea, vitamine B1, B2, B6 si B12 care ajuta in procesul de detoxifiere. Mai exact, vitamina B12 este vitala pentru sinteza acidului nucleic.

Monosacharide si polizaharide

Monozaharidele si polizaharidele, cum ar fi aldopenteza, celuloza, galactoza, arabinoza, acidul galacturonic, glucoza, manoza si xiloza, printre altele, au efecte antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii, anti-micotice si imunitare.

Enzimele

Aloe vera contine enzime si anume amilaza, bradikinaza, aliiaza, fosfataza alcalina, peroxidaza, catalaza, celuloza, lipaza si carboxipeptidaza. Aceste enzime functioneaza reducand inflamatia atunci cand sunt aplicate pe piele in mod topic.

Hormonii

Aloe vera contine de asemenea hormoni, cum ar fi gibererelinele si auxinele, care ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor. Acestia au si proprietati antiinflamatorii.

Compusi vegetali secundari

Desi se gasesc in cantitati mici, compusii secundari ai plantelor pot ajuta la determinarea culorii, mirosului si gustului plantei. Mai mult, pot fi eficienti daca sunt utilizati farmacologic.

De exemplu, aloe vera contine uleiuri esentiale care pot oferi efecte antiinflamatorii si antibacteriene. Alte ingrediente antiinflamatorii includ acidul salicilic si acidul tanic.

Aloe Vera si Muscaturi de insecte

Oamenii aplica aloe vera pe piele pentru diverse afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea , arsura bucala, muscaturile de insecte, leziuni ale pielii, eruptii cutanate, vindecarea ranilor si mancarime, printre altele.

Datorita continutului de aloe vera, acesta a fost utilizat pe scara larga pentru a calma muscaturile de insecte. Aloe vera este binecunoscut pentru proprietatile sale vindecatoare pentru piele.

Cunoscut ca vulnerar, un ajutor pentru a fixa vindecarea ranilor, este excelent in aplicarea topica la muscaturile de insecte sau bug, abraziuni, psoriazis si chiar arsuri.

In afara de asta, este un antipruritic popular, care este o substanta care reduce sau impiedica mancarimea. In plus, este un emolient, care ajuta la inmuierea si calmarea pielii. Prin urmare, aloe vera este bun in muscaturi calmante de insecte.

Ingredientele puternice gasite in aloe vera il fac un antiseptic puternic impotriva muscaturilor de tantar. Vitaminele si mineralele care se gasesc in aloe vera pot ajuta la reducerea inflamatiei, durerii si mancarimii.

De exemplu, vitamina E gasita in aloe vera poate contribui la calmarea pielii si la reducerea roseatii. In plus, aceasta ajuta la cresterea mai rapida a muscaturii.

Aloe vera este o frunza puternica care poate fi folosita in mai multe moduri. Istoria sa ca remediu natural poate fi urmarita cu secole in urma si pana astazi, este utilizat pe scara larga datorita proprietatilor sale vindecatoare.

0 Shares
You May Also Like