Tot ce trebuie sa stii despre camera foto a unui smartphone

0 Shares
0
0
0

Smartphone-urile sunt echipate cu camere foto foarte performante pentru ca utilizatorii sa poata realiza fotografii cat mai clare. Exista multi utilizatori care atunci cand isi aleg smartphone-ul, una dintre cele mai importante piese telefoane originale de care tin cont, este camera foto.

Acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care fiecare ne dorim sa avem poze perfecte pe care sa le incarcam pe retelele de socializare, sau sa le pastram in propria colectie de fotografii.

In urmatoarele randuri vom afla mai multe detalii despre camera foto a smartphone-urilor, pentru ca toata lumea sa stie ce este o camera foto, si care sunt componentele acesteia.

Toate telefoanele inteligente sunt dotate cu o camera de fotografiat orientata spre spate (cel putin) si cu camera frontala. Un aparat foto al unui smartphone cuprinde trei parti principale:

  • Senzorul (care detecteaza lumina);
  • Obiectivul (componenta in care lumina trece);
  • Procesorul de imagini.

In timp ce megapixelii de pe telefonul mobil continua sa fie o parte importanta a camerei foto, aceasta are o importanta mai mica decat in ​​trecut. In schimb, factorul principal de limitare este senzorul de camera al telefonului si cat de sensibil este cand lumina trece prin obiectiv.

Retineti ca fiecare senzor se comporta foarte diferit intr-un smartphone diferit, astfel incat fiecare imagine sau film pe care le capturati va fi o varianta diferita datorita contrastului, preciziei culorii, saturatiei si altor factori, in comparatie cu un telefon diferit. Majoritatea aplicatiilor aparatului foto au setari manuale, astfel incat sa puteti captura o imagine sau un videoclip bazat pe propriile setari, dar majoritatea dispozitivelor nu au o lista extinsa de comenzi.

Deoarece telefoanele inteligente au dimensiuni mici ale senzorilor, acestia tind sa functioneze prost in zonele cu lumina scazuta. Aceasta este o zona in care producatorii senzorilor de camera au lucrat neincetat pentru a se imbunatati considerabil, dar au un drum lung inaintea lor.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care utilizatorii ar trebui sa le cunoasca in ceea ce priveste camera foto a telefoanelor mobile inteligente existente pe piata in clipa de fata.

De mentionat este faptul ca atunci cand isi aleg smartphone-urile, utilizatorii care pun mare pret pe calitatea fotografiilor, isi vor indrepta atentia spre dispozitivele de la Sony. Cu totii cunoastem faptul ca dispozitivele Sony Xperia au camere foto foarte performante, care pot realiza fotografii cu adevarat spectaculoase.

Acest lucru nu inseamna insa ca dispozitivele iPhone fabricate de catre Apple, sau dispozitivele de la Samsung nu sunt capabile sa realizeze fotografii minunate. Chiar si telefoanele fabricate in ultimul timp de catre Huawei reusesc sa realzieze fotografii incredibil de clare si de frumoase.

Pana la urma insa, camera foto conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre alegerea noului smartphone, insa cu siguranta utilizatorii vor mai tine cont si de restul specificatiilor tehnice, nu doar de camera foto. Tot ce conteaza insa, este ca utilizatorii care isi doresc un smartphone performant, isi vor alege un model de la producatorii amintiti anterior.

0 Shares
You May Also Like