12 mici sfaturi pentru o optimizare seo de calitate

0 Shares
0
0
0

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand vorbim de o afacere online este, fara doar si poate, procesul de optimizare seo. Procesul de optimizare seo reprezinta acea tehnica prin intermediul careia site-urile pot avansa in clasamentul motoarelor de cautare.

Vom prezenta in continuare cateva mici sfaturi seo care pot face din site-ul dumneavoastra o afacere online de succes.

1. Daca trebuie neaparat sa folositi script-ul Java pentru meniurile derulante, hartile sau linkurile de imagini, asigurati-va ca linkurile text sunt puse undeva pe pagina astfel incat vizitatorii sa le poata accesa.

2. In domeniul seo, continutul este rege. Prin urmare, trebuie sa va asigurati ca aveti continut unic, de calitate si bine scris care sa se concentreze pe cuvantul-cheie sau pe sintagma-cheie principala.

3. Asa cum am spus mai devreme, continutul este rege, ceea ce inseamna ca linkurile tin locul reginei. Construiti o retea de backlinkuri de calitate. Nu uitati, daca nu exista niciun motiv bun, logic pentru ca un site sa fie legat de site-ul dumneavoastra, atunci linkul este indezirabil.

4. Nu faceti o obsesie pentru PageRank. Acesta reprezinta doar o parte minuscula a algoritmului de clasificare. Un site cu PR mai mic poate depasi unul cu PR mai mare, oricand.

5. Asigurati-va ca aveti etichete-titlu, axate pe cuvintele-cheie, dispuse pe fiecare pagina a site-ului dumneavoastra. Si, daca trebuie neaparat sa aveti numele companiei introdus in aceste etichete-titlu, atunci puneti-l la sfarsit. In cazul in care nu aveti un nume comun, atunci numele afacerii dumneavoastra va avea parte, probabil, de cateva cautari.

6. Continutul actualizat poate ajuta la imbunatatirea locului in clasamentul motoarelor de cautare. Adaugati continut nou si folositor paginilor dumneavoastra in mod constant. Gradul de actualizare al continutului poate aduga relevanta site-ului dumneavoastra, relevanta ce nu poate fi trecuta cu vederea de motoarele de cautare.

7. Asigurati-va ca linkurile catre site-ul dumneavoastra si cele din interiorul acestuia folosesc sintagmele-cheie. Cu alte cuvinte, daca tinta dumneavoastra este “widget-uri albastre” atunci faceti trimitere la “widget-uri albastre” in loc de “Click aici”.

8. Indreptati-va atentia asupra sintagmelor de cautare, nu doar simple cuvinte-cheie, si, de asemenea, puneti locatia in text (“magazinul nostru din Bucuresti”, si nu doar “magazinul nostru”) pentru a putea fi gasiti in cautarile locale.

9. Nu va proiectati site-ul fara a tine seama de seo. Asigurati-va ca designerul dumneavoastra web intelege asteptarile dumneavoastra in privinta unui seo organic. Incercand sa faceti adaptari site-ului dupa ce acesta a fost construit nu va va ajuta la nimic. Vizitatorii care pot deveni clienti sunt atrasi de text, nu de Flash si imagini.

10. Folositi cuvinte-cheie si sintagme-cheie corespunzatoare in linkurile de text, atributele ALT ale imaginii si chiar numele domeniului dumneavoastra.

11. Verificati problemele de “canonizare” – www si domenii non-www. Decideti-va pe care vreti sa-l utilizati, iar 301 il va redirectiona pe celalalt. Cu alte cuvinte, daca domeniul este preferinta dumneavoastra, atunci ar trebui sa fie redirectionat.

12. Extensiile URL nu conteaza. Puteti folosi .html, .htm, .asp, .php etc. si nu va exista nicio diferenta in ceea ce priveste procesul seo.

Pentru mai multe detalii legate de modul de functionare al optimizarii seo accesati Danbradu.com.

0 Shares
You May Also Like