De ce sa sustii examenul Cambridge?

0 Shares
0
0
0

Toti cei care au urmat cursuri engleza copii, vor sa dea si examenul Cambridge. Un examen Cambridge ca orice alt tip de evaluare are si scopul de a testa cunostintele si in cazul acesta cele de limba engleza.

Dupa rezultatele optinute la examene candidatii primesc un certificat recunoscut la nivel international care ii serveste in scopuri educationale sau profesionale. Dar e oare obtinerea acestui certificat unicul motiv pentru care va recomandam sa va inscrieti la examen.

Continuati sa cititi si veti gasi zece motive. Cu traditii de peste 100 de ani, din anul 1913 examenele Cambridge sunt sustinute in fiecare an de mai bine de 2 milioane de candidati in peste 130 de tari. Certificatele care se obtin se recunosc de mai multa vreme de catre numeroase companii, ministere si organizatii dar si intreprinderi de stat, colegii si universitati.

Formatul unui astfel de examen are ca si rezultat efortul continuu si constant pentru perfectionare. Aceste examee contin si itemi obiectivi dar si subiectivi care pentru ca a fost standardizata schema de evaluare sunt foarte relevanti pentru a stabili un nivel optim de engleza. Nu exista examene identice si fiecare sesiune a calibrat in mod diferit ponderea pe care o avea problemele in evaluarile finale.

Examenele Cambridge sunt complexe si testeaza toate competentele de limba incepand cu nivelul de baza iar varsta minima este de 7 ani. Aceste examene se structureaza pe mai multe niveluri de la A1 si pana la C2 si sunt atractive pentru grupele de varsta spre care se adreseaza.

Sarcinile de lucru sunt interesante si au si suport vizual pentru cei mici si texte interesante din punct de vedere al continutului in cazul celor pentru persoanele care au un nivel superior. Cursurile si examenele sunt relevante pentru nivelurile la care se raporteaza conform cu descriptorii de performanta.

Spre deosebire de alte examene pentru a putea sa participati la un examn Cambridge candidatii trebuie sa stie si care e nivelul la care va trebui sa se inscrie. In sensul acesta aveti si posibilitatea de a cere sfatul de la profesorii de engleza sau sa participati la simulari.

Certificatele Cambridge sunt pe viata. Cu toate acestea atragem atentia si asupra faptuluica unele institutii pot sa ceara teinnoirea certificarii sau dovada faptului ca in perioada de la ultima examinare si pana in prezent engleza s-a utilizat constant. Un alt avantaj este si faptul ca toate probele se pot da ori pe calculator ori pe hartie indiferent de ce varsta are candidatul. Astfel cei care candideaza opteaza si pentru versiuni anume tinand cont de sesiunile anuntate si de preferintele pe care le au.

Pentru aceste examene mai mult decat pentru oricare altele exista mai multe materiale de pregatire printre care si carti pentru fiecare nivel, caiete cu activitati, seturi de teste, CD-uri pentru partile audio si materialele video cu exemple pentru probele de sepaking si pentru feedback sau brosuri cu anumite greseli frecvente si cu strategiile recomandate pentru a aborda fiecare sarcina.

Procesul de pregatire se concentreaza pe cunostintele si abilitatile tinta ceea ce a facut ca studiul sa fie eficient.

0 Shares
You May Also Like