Care sunt beneficiilre unui consult ginecologic in Targu Mures

0 Shares
0
0
0

Sigur ai auzit de necesitatea de a vizita un medic ginecolog. Cand vine vorba de sanatatea fizica, este extrem de important sa ai grija de organismul tau, dar si sa iti programezi periodic controale la diversi medici. In acest fel, chiar daca nu pare la prima vedere ca ai putea sa suferi de o anumita boala, vei putea sa descoperi in ce stadiu se afla corpul tau si daca este sau nu necesar sa faci o schimbare in stilul tau de viata. Printre acesti medici pe care ar trebui sa ii vizitezi frecvent se numara si medicul ginecolog.

Medicul ginecolog este acea persoana specializata, absolventa a Facultatii de Medicina, care se ocupa exclusiv cu diagnosticarea si identificarea oricaror probleme ce se afla in stransa legatura cu organele de reproducere feminine. Exista, bineinteles, mai multe tipuri de medici ginecologi, in functie de problemele pe care le intampina fiecare femeie.

O prima categorie este cea a medicilor ginecologi de practica generala, care se ocupa cu aceste controale de rutina si identifica problemele existente. Apoi, este categoria ginecologilor obstetricieni, care monitorizeaza femeile insarcinate si parcursul sarcinii acestora. O ultima categorie, cea de-a treia, este cea a ginecologilor endocrinologi, care au in vizorul lor studierea ai tratarea tuturor afectiunilor ce tin de dereglarile hormonale.

Orice simptom care poate ascunde o problema de ordin ginecologic nu trebuie sa fie ignorat, pentru ca netratarea la timp poate duce la complicatii severe si se poate ajunge in punctul in care medicul va fi nevoit sa intervina pe cale chirurgicala. Bolile infectioase sunt cele mai raspandite din aceasta arie a medicinei, unele dintre ele fiind: inflamarea membranelor mucoase ale organelor genitale, boli ale sistemului urinar, bolile cu transmitere prin contact sexual. Mai exista, bineinteles, si categoriile bolilor cu caracter hormonal sau al bolilor oncologice.

In general, medicii recomanda ca personele cu varsta cuprinsa intre 21 si 29 de ani sa faca un control de rutina o data pe an, iar de la 30 de ani in sus, cel putin o data la doi ani. De asemenea, si testul Papanicolau reprezinta o prioritate pentru tinere. Acest test nu mai este neaparat necesar dupa depasirea pragului de 30 de ani, cu toate acestea pentru a preveni orice diagnostic nedorit, este bine ca el sa se realizeze anual.

Romania pare sa se mentina bine pe pozitii in ceea ce priveste dezvoltarea pe aceasta arie a medicinei. Unul din cele mai importante orase din tara cand vine vorba de calitatea serviciilor medicale este Targu Mures, de unde ies anual sute de medici pregatiti sa profeseze datorita studiilor finalizate la Facultatea de Medicina, fiind una din cele mai bune facultati din Romania. La clinica ginecologie Mures poti gasi cu usurinta servicii medicale de cea mai inalta calitate. Daca simti ca ceva nu este in regula cu organismul tau sau vrei pur si simplu sa fii precauta in ceea ce priveste sanatatea ta, nu ezita si programeaza-te chiar acum la un consult de specialitate pentru a evita aparitia si dezvoltarea unor probleme nedorite.

0 Shares
You May Also Like