Care sunt riscurile liftingului facial?

0 Shares
0
0
0

Liftingul facial este o procedura chirurgicala cosmetica pentru a crea un aspect mai tanar al fetei dumneavoastra. Procedura de lifting facial poate reduce scurgerea sau pliurile de piele de pe obraji si de pe linia maxilarului; dar si alte modificari ale formei fetei care apar odata cu varsta.

In timpul unui lifting facial, o lamba de piele de pe fiecare parte a fetei este trasa inapoi, iar tesuturile sub piele sunt modificate chirurgical pentru a readuce conturul fetei intr-o forma mai tanara. Inainte ca flapul sa fie suturat inchis, pielea in exces este indepartata.

Un dispozitiv de ridicare a gatului (platysaplastice) este adesea efectuat ca parte a unui lifting facial pentru a reduce depunerile de grasime si pielea de pe gat.

O procedura de lifting facial nu va reduce cretele sau ridurile fine din piele sau vatamarile provocate de expunerea la soare. Alte proceduri cosmetice pot aborda aspectul sau calitatea pielii in sine.

In timp ce imbatraniti, aspectul si forma fetei dvs. sunt modificate din cauza modificarilor normale legate de varsta. Pielea ta devine mai putin elastica si mai slabita, iar depunerile de grasime scad in unele zone ale fetei tale si cresc in altele. Modificarile legate de varsta din fata, care pot fi reduse cu ajutorul unui lifting facial, includ urmatoarele:

  • Aspectul obrajilor;
  • Pielea excesiva la nivelul maxilarului inferior;
  • Aprofundarea pliului de piele din partea nasului in coltul gurii;
  • Indeparea pielii si excesul de grasime din gat (daca procedura include un dispozitiv de ridicare a gatului).

Riscurile liftingului facial

O operatie de lifting facial poate provoca complicatii. Unele pot fi administrate cu grija adecvata, medicatie sau corectie chirurgicala. Complicatiile pe termen lung sau permanente, in timp ce sunt rare, pot provoca modificari semnificative ale aspectului. Riscurile includ:

  • Hematom. O colectie de sange (hematom) sub piele care cauzeaza umflarea si presiunea, este cea mai frecventa complicatie a operatiei de lifting facial. Formarea hematoamelor, care apare de obicei la 24 de ore de la interventia chirurgicala, este tratata prompt cu interventie chirurgicala pentru a preveni deteriorarea pielii si a altor tesuturi.
  • Cicatrizarea. Cicatricile de incizie de la liftingul fetei sunt permanente, dar in mod obisnuit sunt ascunse de conturul natural al parului si de ureche. Rareori, inciziile pot duce la cicatrici crescute, rosii. Injectiile unui medicament cu corticosteroizi sau alte tratamente ar putea fi folosite pentru a imbunatati aparitia cicatricilor.
  • Leziuni ale nervilor. Leziunile la nivelul nervoilor in timp ce sunt rare, pot afecta temporar sau permanent nervii care controleaza senzatia sau muschii. Paralizia temporara a unui muschi select, care are ca rezultat aspectul sau expresia faciala neuniforma sau pierderea temporara a senzatiei, poate dura cateva luni pana la un an. Interventiile chirurgicale pot oferi unele imbunatatiri.
  • Pierderea parului. Este posibil sa va confruntati cu pierderi temporare sau permanente ale parului in apropierea locurilor de incizie. Pierderea permanenta a parului poate fi abordata cu o interventie chirurgicala pentru a transplanta pielea cu foliculi de par.
  • Pierderea pielii. Rareori, o procedura de lifting facial poate intrerupe alimentarea cu sange a tesuturilor tale faciale. Acest lucru poate duce la pierderea pielii (sfaramarea), iar aceasta problema este tratata cu medicamente, o ingrijire adecvata a ranilor si, daca este necesar, o procedura pentru a minimiza cicatrizarea.

Ca orice alt tip de chirurgie majora, un lifting facial reprezinta un risc de sangerare, infectie si o reactie adversa la anestezie. Anumite conditii medicale sau obiceiuri de stil de viata va pot creste riscul de complicatii. Urmatorii factori pot prezenta un risc semnificativ sau pot duce la rezultate nefavorabile, iar medicul dumneavoastra va poate sfatui impotriva unui lifting facial.

  • Medicamente sau suplimente pentru tratarea sangelui. Anumite medicamente sau suplimente cresc riscul hematoamelor dupa interventia chirurgicala. Aceste medicamente includ diluanti de sange (Coumadin, Plavix, altii), aspirina, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), ginseng, ginkgo biloba, ulei de peste si altele.
  • Conditii medicale. Daca aveti o afectiune care impiedica coagularea sangelui, nu veti putea avea un lifting facial. Alte afectiuni, cum ar fi diabetul slab controlat sau hipertensiunea arteriala, cresc riscul de vindecare usoara a ranilor, hematoamelor si complicatiilor cardiace.
  • Fumat. Fumatul creste semnificativ riscul de vindecare usoara a ranilor, hematoamelor si pierderii pielii dupa o lifting facial.
  • Greutate fluctuanta. Daca aveti o istorie a cresterii in greutate repetate si a unor factori de pierdere care afecteaza forma fetei si a starii pielii dvs., rezultatul operatiei poate sa nu fie satisfacator sau poate fi satisfacator pentru o perioada scurta de timp.
0 Shares
You May Also Like