Capitala Romaniei este probabil orasul in care in Romania se inchiriaza cele mai multe masini.
Pentru ca oamenii trebuie sa ajunga la servici si nu sunt incantati de ideea de a circula cu mijloacele de transport in comun, de multe ori opteaza pentru servicii rent a car, si inchiriaza masini economice, atunci cand masinile lor sunt in service.
Oamenii de afaceri care vin in capitala pentru intalniri de afaceri inchiriaza masini de lux pe perioada petrecuta in capitala.
Aici amintim atat afaceristii romani care ajung in Bucuresti din marile orase ale tarii si sosesc cu avionul, cat si afaceristii straini, care cauta cel mai atractiv price rent a car in Bucharest, pentru a inchiria o masina pe durata sederii in Romania, la cel mai atractiv pret.
Fara doar si poate, turistii care isi doresc sa viziteze capitala tarii noastre insa, fie ei romani sau straini, inchiriaza cele mai multe masini.
Acestia isi doresc sa viziteze toate obiectivele turistice ale capitalei, iar din acest motiv au nevoie de un mijloc de transport, iar o masina de inchiriat este ideala. Acestia pot vizita urmatoarele obiective turistice ale capitalei Romaniei:
Sala de Concerte a Palatului Regal
Situata langa Palatul Regal, structura de acoperis concave a fost construita in 1960 pentru a gazdui 3.000 de membri ai partidului comunist care, la fiecare cinci ani, au participat la congresul partidului comunist.
In aceasta etapa, Nicolae Ceausescu isi va oferi viziunea asupra unei societati socialiste dezvoltate multilateral. Astazi, masivul auditorium gazduieste diverse conferinte si evenimente, inclusiv unele dintre concertele Festivalului International George Enescu.
Clubul Militar
O cladire cu adevarat impozanta, aceasta capodopera neoclasica, proiectata de arhitectul roman Dimitrie Maimaroiu, a fost construita in 1912 pentru a satisface nevoile sociale, culturale si educationale ale armatei romane.
Banchetele si evenimentele oficiale sunt inca gazduite in salile de bal, in timp ce zona de la etaj este rezervata bibliotecii armatei, precum si unor birouri si sali de clasa pentru instruirea ofiterilor.
Partea principala a cladirii este in afara limitelor civile, dar somptuosul restaurant si terasa de vara este deschis publicului.
Palatul Bancii de Economii
Cu una dintre cele mai impresionante fatade neoclasice din oras, aceasta structura a fost construita in secolul al XIX-lea dupa proiectul arhitectului francez Paul Gottereanu (care intre 1875 si 1900 a proiectat peste 50 de cladiri in oras, pentru a adaposti prima banca de economii din Romania.
Palatul in forma de patrat are o cupola centrala mare, cu nervuri metalice separate de sticla, ceea ce permite sa intre lumina naturala; exista si patru cupole mai mici. Arcul de la intrare, cu coloanele sale corintene, este un punct culminant al oricarui arhitectural tur al orasului.
Centrul Vechi
La inceputul anilor 1400, majoritatea comerciantilor si mesterilor – romani, austrieci, greci, armeni si evrei – si-au stabilit magazinele si magazinele din aceasta sectiune a orasului; un salt de strazi intre Calea Victoriei, Bd. Bratianu, Bd. Regina Elisabeta si raul Dambovita.
Curand, zona a devenit cunoscuta sub denumirea de Lipscani, numita pentru numerosi comercianti germani din Lipsca sau Leiptzig.
Alte strazi au luat numele diferitelor comunitati si bresle de mestesuguri vechi, precum Blanari (blanuri), Covaci (fierari), Gabroveni (producatori de cutite) si Cavafii Vechii (producatori de incaltaminte).
Amestecul de nationalitati si culturi este reflectat in mishmash-ul stilurilor arhitecturale, de la baroc la neoclasic pana la art nouveau.
Astazi, zona gazduieste galerii de arta, magazine de antichitati, cafenele, restaurante si cluburi de noapte.
In timp ce mergeti pe strazile inguste pietruite, ne putem imagina negustorii de mult timp plecati in apropierea magazinelor lor, invitand pasagerii sa-si cumpere marfa.
Palatul si Biserica Curtea Veche
In centrul zonei istorice se afla ramasitele Vechii Curti Domnesti (Curtea Veche), construite in secolul al XV-lea de Vlad Tepes, cunoscut si sub numele de Vlad Dracula.
Conform autoritatii locale, Vlad si-a tinut prizonierii in temnite care incepeau de sub Curtea Domneasca si se extindeau sub oras. Tot ce ramane astazi sunt cativa ziduri, arcade, pietre de mormant si o coloana corintica.
Muzeul Curtii Vechi a fost infiintat in 1972, cand o sapatura arheologica a dezvaluit ramasitele cetatii, alaturi de olaria dacica si monedele romane, dovezi ale primilor locuitori ai Bucurestiului.
Cel mai vechi document care atesta originea orasului sub numele de Bucuresti (Bucuresti) a fost descoperit aici. A fost emis la 20 septembrie 1459 si semnat de printul Vlad Tepes.
Langa palat se afla Biserica Curtea Veche (Biserica Curtea Veche), datand din 1559 si considerata cea mai veche din Bucuresti. Timp de doua secole, biserica a servit ca loc de incoronare pentru principii romani. S-au pastrat unele fresce originale ale secolului al XVI-lea.
Acestea sunt doar o parte dintre obiectivele turistice importante ale Bucurestiului, insa capitala tarii noastre are o multime de locuri interesante de vizitat.
De precizat insa este faptul ca distanta dintre aceste obiective turistice amintite in acest articol, este considerabila, asa ca persoanele care viziteaza capitala strict datorita acestor obiective turistice, au nevoie de o masina inchiriata, pentru a se deplasa de la un obiectiv turistic la altul.