Cum sa calatoresti in siguranta cand suferi de o boala de inima?

0 Shares
0
0
0

Cand suferi de o boala de inima nu inseamna ca nu te poti bucura in continuare de experientele minunate pe care ti le ofera viata, asa cum sunt si calatoriile.  Cateva masuri de precautie te vor ajuta sa ai parte de calatorii frumoase, lipsite de griji, chiar si atunci cand suferi de o afectiune cardiaca.

Primul lucru pe care trebuie sa ti-l pui in bagaj atunci cand pleci in vacanta sau intr-o calatorie in interes profesional sunt medicamentele.

Asa cum ai grija, atunci cand esti acasa, sa iti urmezi tratamentul medicamentos asa cum ti-a fost prescris de medic, asa va trebui sa faci si atunci cand calatoresti. Medicamentele ar trebuie sa fie primele pe lista de lucruri pe care nu ai voie sa le uiti, pentru ca, spre deosebire de altele pe care le poti achizitiona de oriunde, medicamentele nu vor fi putea fi procurate de oriunde, oricum, mai ales atunci cand esti departe de tara.

Citeste si despre arteriografia cardiaca.

Alte cateva medicamente si numarul de telefon al medicului cardiolog sunt de asemenea necesare si ar fi bine sa isi gaseasca loc in valiza. La fel de important este ca medicul care te trateaza sa stie exact care este destinatia in care vei merge, pentru ca iti poate oferi anumite sfaturi si recomandari sau poate avea in vedere anumite clinici si spitale, pentru cazuri extreme, in cazul in care ii soliciti ajutorul din deplasare.

Inainte de a pleca in vacanta sau in calatoria programata poti face si o mica documentare inainte. Acorda atentie facilitatilor medicale disponibile in respectivul loc in care vei merge.

Destinatii la altitudini inalta

Atunci cand urmeaza sa calatoresti intr-o zona aflata la o altitudine inalta nu ar trebui sa te ingrijoreze, mai ales atunci cand starea ta de sanatate este tinuta corespunzator sub control.

Altitudinile inalte te pot face mai simptomatic, mai ales atunci cand suferi de boala coronariana, din cauza aerului rarefiat si a modului in care oxigenul este transportant in sange. Inima trebuie in aceste conditii sa depuna un efort mai mare. Atentie la respiratia ingreunata sau la alte simptome care pot trage un semnal de alarma ca esti pe cale sa treci de la o stare stabila la o stare instabila de sanatate.

Calatoriile in destinatiile exotice nu ar trebui sa reprezinte un pericol nici macar in privinta vaccinurilor pentru imunizare, care in ciuda unor idei care se vehiculeaza, nu afecteaza inima. Singurul incovenient legat de astfel de locuri este cel legat de asistenta medicala aproape inexistenta. Te poti bucura insa de o vacanta superba si de experiente de neuitat chiar si atunci cand alegi o destinatie mai populata, undeva pe continent.

Despre calatoria cu avionul

Multe persoane care sufera de boli de inima se tem ca o calatorie cu avionul le poate pune viata in pericol.  In realitate, acest lucru nu este adevarat.

Exista riscul ca stand cateva ore in sir fara sa te misti pe un scaun, in avion, sa se formeze cheaguri de sange la nivelul picioarelor, dar de regula alte probleme medicale asociate contribuie la acest lucru. Este o idee buna sa te ridici de pe scaun si sa faci cativa pasi pe culoarul avionului, atunci cand acest lucru este permis, mai ales in timpul zborurilor lungi.

0 Shares
You May Also Like