Nu pompati tancul septic inaintea unei inspectii sau test

0 Shares
0
0
0

Daca nivelul de umplere al sistemul septic este foarte scazut, probabil ca are o grosime de cativa centimetri, intr-un tanc septic cu adancimea de 1m (doar un exemplu), iar stratul plutitor (grosimea acestuia) este si ea minima, de doar 1-2 cm, singurul motiv pentru care ai dori sa pompezi tancul ar fi necesitatea unei inspectii si/sau reparatii.

Cele mai bune servicii de desfundare canalizari, pot fi accesate la Aqua Activ services!

Este posibil sa poti estima grosimea straturilor de la interior prin masuratori special concepute pentru acest scop.
Masurarea nivelului septic dintr-un anumit tanc, dar si a grosimii straturilor, este un proces normal, care trebuie intreprins ori de cate ori se face inspectia tancului, dar trebuie tinut cont de faptul ca aceasta actiune este destul de nesigura si pot aparea diferite accidente (o persoana poate cadea in tanc, se poate expune la niveluri ridicate de metan, etc.) .

De aceea, recomandam ca aceste inspectii sa se faca numai de catre profesionisti in domeniu. Acestia vor stii mult mai bine cum sa efectueze masuratorile de rigoare si vor avea toate sculele necesare ce vor grabi acest proces.

Daca firma contractoare iti cere (insista) sa iti pompeze tancul septic, aceasta te va taxa si pentru o simpla verificare chiar daca nu sunt necesare si alte investigatii sau reparatii.

Totusi, este de recomandat o astfel de procedura, adica verificarea tancului, pentru ca se pot gasi eventuale defectiuni si este bine sa le descoperi din timp (daca exista).

Totusi, in timp ce se fac aceste verificari si tancul este pompat, te poti uita si tu la cat de plin este si la cat de groase sunt straturile septice de la interior, putand astfel sa iti faci un calcul (in functie de numarul de persoane care locuiesc pe proprietatea ta), despre cat de frecvent va fi nevoie sa cureti si sa pompezi tancul respectiv. In acest mod, nu vei face greseala de a verifica sau pompa tancul septic prea des sau dimpotriva, prea rar.

De exemplu, daca ai o casa cu 5 ocupanti si un tanc septic de 1000 de litri, calculul pentru re-pompare iti va spune ca aceasta ar trebui efectuata cam o data la 2 ani. Daca dupa 2 ani, la urmatoarea pompare, observi ca tancul nu este chiar atat de plin, poti extinde perioada la 3 ani (sau ceva mai putin, 2 ani si 6 luni, etc.).

Nu pompa tancul septic inainte de o inspectie.

Mai ales atunci cand o casa este vanduta, se practica obiceiul ca fostul proprietar sau agentia imobiliara sa angajeze o firma pentru pomparea tancului (in vederea vanzarii casei), chiar inainte de o inspectie sau test.

Aceasta “favoare” acordata noului proprietar, previne de fapt o inspectie valida si corecta asupra tancului, acestea nemaifiind relevante. Daca tancul este gol, campul de scurgere nu mai poate fi testat si nu se va putea cunoaste conditia acestuia. Acesta este un act fraudulos si nu ar trebui tolerat de catre noii proprietari. Daca iti cumperi o casa cu un sistem septic, trebuie sa il inspectezi inainte de perfectarea actelor.

0 Shares
You May Also Like