Supraincalzirea NU este un defect

0 Shares
0
0
0

Adesea gasim pe internet afirmatii de genul “Bateriile nu sunt bune la urmatoarele modele de laptopuri…” sau “Laptopurile cutare si cutare au probleme cu supraincalzirea si tind sa se defecteze mai repede”. In service onlaptop utilizatorii ne mai intreaba daca sunt modele de laptopuri mai vulnerabile.

In ceea ce priveste bateriile acestea sunt considerate consumabile, ceea ce inseamna ca in timp isi pierd din autonomie. Sunt intr-adevar niste mici trucuri pe care le puteti face periodic pentru cresterea duratei de viata a bateriei si mai bine zis pentru protejarea sa, dar chiar si asa la un moment dat bateria va ceda, in sensul ca nu va mai tine atat de mult cat doriti dumneavoastra sau chiar nu va mai tine deloc.

Nu e cu capat de tara. Trebuie doar sa intelegeti cum functioneaza acest lucru, sa incadrati bine bateriile in categoria consumabilelor iar atunci cand vechea baterie de la laptop nu mai raspunde cerintelor dumneavoastra, pur si simplu sa cumparati una noua. Atentie insa: in service onlaptop ne intalnim frecvent cu probleme legate de baterii, conector de alimentare si incarcator. Care e legatura dintre toate trei? – va puteti intreba.

Ei bine, ceea ce poate parea la prima vedere defect s-ar putea sa fie doar un simptom pentru un defect al alte componente. Sa ma explic mai bine: daca observati ca bateria nu mai bine, primul lucru pe care tindeti sa il credeti este ca aceasta s-a defectat. Dar problema ar putea fi din incarcator care nu mai incarca bateria sau chiar din conectorul de alimentare care este rupt sau intrerupt astfel ca in anumite momente (de cele mai multe ori) incarcatorul nu reuseste sa incarce bateria.

In service laptop avem solutii pentru fiecare din aceasta problema. Este suficient sa ne sunati si sa ne spuneti ce problema intampinati cu laptopul dumneavoastra sau cel mai bine sa ne faceti o vizita.

A doua problema despre care vorbeam este supraincalzirea. Inca de la inceput trebuie sa spun ca nu anumite laptopuri sunt de vina pentru ca se supraincalzesc. Supraincalzirea NU este “un defect”. Este o manifestare, un simptom normal care arata ca laptopul “depune efort”, ca e plin de praf, ca are nevoie de curatare.

Mai degraba as spune ca supraincalzirea este un semn al neglijentei pentru ca laptopul nu se supraincalzeste degeaba. Cand vom invata si vom constientiza acest lucru, vom duce laptopul in service onlaptop pentru curatare periodica (cel putin o data la 6 luni) cu siguranta vor fi mai putine probleme legate de supraincazire.

Deci nu putem spune ca supraincalzirea este un defect general pentru anumite modele si branduri de laptopuri. Asa cum se intampla si la baterii, manifestarea de supraincalzire depinde in cea mai mare parte de modul in care este folosit laptopul si mai ales de cat de bine este intretinut (aici includem obligatoriu necesitatea de curatare profesionala in service (onlaptop)).

Curatarea profesionala poate preveni supraincalzirea laptopului, indiferent de modelul sau. Nu putem spune ca anumite modele de laptopuri se supraincalzesc si ar trebui sa fie evitate la achizitie, dar este adevarat ca anumite laptopuri, prin modul in care sunt construite sunt ceva mai predispuse la supraincalzire, comparativ cu altele.

In general laptopurile mai compacte sau cele foarte performante (de gaming) tind sa fie mai predispuse la incalzire. Cu toate acestea, toate laptopuri se supraincalzesc si in plus supraincalzirea poate fi evitata si prevenita printr-o utilizare corecta si o curatare periodica.

La onlaptop o curatare profesionala presupune desfacerea carcasei laptopului pentru a se ajunge la placa de baza, la ventilatoare si la procesor; indepartarea prafului de pe toate componentele interne, schimbarea pastei termoconductoare de pe procesor (care se intareste/ usuca in timp si nu mai da randament la transmitere).

0 Shares
You May Also Like