Tot ce trebuie sa stiti despre rafturi

0 Shares
0
0
0

Un raft de pe www.storeexpert.ro este un plan orizontal plat, care este utilizat intr-o casa, afaceri, magazin sau in alta parte pentru a retine obiecte care sunt expuse, depozitate sau oferite spre vanzare. Este ridicat de pe sol si de obicei ancorat / sprijinit pe laturile sale de lungime mai scurta de catre paranteze.

Poate fi de asemenea sustinut de coloane sau stalpi. Un raft este de asemenea cunoscut sub numele de contor, captuseala, manta sau suport. Tabelele proiectate pentru a fi asezate pe un perete, eventual montate, sunt cunoscute sub numele de mese de consola, si sunt similare cu rafturile individuale.

Un raft poate fi atasat de un perete sau de o alta suprafata verticala, poate fi suspendat de un tavan, poate face parte dintr-o unitate cu cadru liber sau poate face parte dintr-un mobilier, cum ar fi un dulap, o biblioteca, un centru de divertisment, niste capete si asa mai departe.

De obicei, doua pana la sase rafturi alcatuiesc o unitate, fiecare raft fiind atasat perpendicular pe suporturile verticale sau pe diagonala si pozitionat paralel unul deasupra celuilalt.

Rafturile independente pot fi accesibile fie din una, fie din ambele parti de lungime mai lunga. Un raft cu paranteze interne ascunse este denumit raft plutitor. Un raft sau o cutie concepute pentru a tine carti este un raft.

Lungimea raftului se bazeaza pe limitarile de spatiu ale locatiei sale si cantitatea de greutate pe care va fi de asteptat sa o tina. Distanta verticala intre rafturi se bazeaza pe limitarile de spatiu ale amplasarii unitatii si inaltimea obiectelor; sistemele de rafturi reglabile permit modificarea distantei verticale.

Unitatea poate fi fixata sau poate fi o forma de raft mobil. Cea mai grea unitate de raft este raftul pentru paleti. Intr-un magazin, marginea frontala a raftului de sub obiectul (obiectele) detinute poate fi utilizata pentru a afisa numele, numarul produsului, preturile si alte informatii despre obiectul (obiectele).

Rafturile sunt, in mod normal, fabricate din materiale puternice, cum ar fi lemn,  bambus sau otel, desi rafturile pentru a tine obiecte cu greutate mai usoara pot fi din sticla sau plastic. Rafturile de bricolaj pot fi chiar facute dintr-o usa veche, iar pe acestea pot fi asezate cu siguranta produse care nu sunt foarte grele, cum ar fi de exemplu creioane colorate sau carti.

Raft pentru conducte

Rafturile pentru conducte pot fi utilizate intr-o casa, afaceri, magazin sau restaurant. Este format in principal din placi de lemn care se sprijina pe conducta de gaz din otel negru sau galvanizat. Teava de cupru poate fi utilizata, dar nu este recomandata pentru rafturile grele.

Rafturile pentru conducte pot fi de asemenea modificate pentru a fi utilizate ca afisaje de imbracaminte cu amanuntul si rafturi de perete. Suporturile pentru rafturi pentru tevi se sprijina pe podea cu flansele podelei (acestea nu trebuie sa fie atasate) si se ataseaza de perete cu flansele directionate inapoi.

Exista multe modele diferite, iar unele companii realizeaza aceste rafturi pentru aplicatii comerciale si rezidentiale, iar altele realizeaza aceste rafturi ca proiecte de diy.

Rafturile pentru conducte sunt atasate in principal de un perete, dar unele companii au proiectat unitati de pozitie libera. Rafturile pentru conducte au fost chiar utilizate in proiecte de reclama, cum ar fi arhitectura containerelor de transport si a fost folosit de hotelurile Marriott intr-un proiect de bar.

Proportii pentru agatarea unui perete

Atunci cand agata rafturi pe un perete designerii de case incearca in general sa se asigure ca raftul nu trebuie sa fie mai mare decat 1,4 x latimea bratului si nu mai mare decat 1,2 x inaltimea suportului.

Bracket-urile pentru un raft lung nu trebuie sa fie mai mult de 4 x latime intre fiecare bracket – acest lucru este valabil pentru materialele normale utilizate acasa.

Lungimea si dimensiunea suruburilor care tin raftul de perete difera in functie de materialul peretelui. O regula buna pentru peretii de beton este ca surubul sa intre in perete cel putin pana la 1/10 din latimea raftului. Exista insa sisteme de rafturi in care o perete este atarnata pe perete pe care sunt fixate suporturi fara suruburi.

Asadar, acestea sunt in mare parte cateva dintre cele mai importante detalii pe care ar fi bine sa le cunoasteti despre rafturi.

0 Shares
You May Also Like