Viata vazuta prin tubul catodic

0 Shares
0
0
0

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la locul nasterii mele, la casa parinteasca din Bucuresti, ma gandesc la primul meu monitor cu tub catodic.

Probabil la un moment dat asa va suna un Ion Creanga contemporan, nascut si crescut printre gadget-uri de toate felurile, pentru care touch-screen-ul va deveni ceva la fel de obisnuit cum era odinioara pentru cei mai batrani dintre noi, stiloul sau portofelul cu care ne jucam la coltul blocului. Fiindca traim intr-o epoca de explozie tehnologica. Explozie tehnologica ce ne permite atat televizoare ieftine cat si dispozitive cat mai complicate pentru a ne usura, sau nu, viata.

Am mentionat despre televizoare ieftine. Ei bine, pana si notiunea de “ieftin” este mai diferita decat era “pe vremea” multora dintre noi. Daca inainte, ieftin insemna ceva care sa coste cat mai putin si cu cat mai putine facilitati, in vremurile de astazi pana si cele mai ieftine dispozitive electronice vin cu un amalgam de caracteristici si cu potential cat mai variat de desprindere din “banal.”

Tablete pe care le putem folosi drept console de jocuri pe televizor, laptop-uri care se pot desprinde de tastatura pentru a deveni si mai mobile decat puteau acum ceva timp, telefoane pe care nu le vom folosi doar pentru telefonat ci si pentru comparaturi, discutii, intalniri si asa mai departe.

La capitolul “televizoare,” sau chiar monitoare de calculator, fiindca distinctia este deja destul de greu de facut, la fel de multe variatii precum clienti. Practic nu cred ca mai exista vreo dorinta a vreunui client care sa nu poata fi “abordata” de un televizor sau altul.

Sau de un alt dispozitiv, nu neaparat televizor. Accesand site-uri precum Dwyn.ro vom observa o gama atat de varianta de asemenea dispozitive incat la prima vedere vom fi complesiti de oferta acestora. Insa cu siguranta alegerea facuta va fi una potrivita nevoilor noastre.

Seria F de televizoare Samsung, lansata  in 2013, de exemplu, incearca sa atinga o gama la fel de variata de clienti precum televizoarele sale. De la dispozitive pentru buzunarul mai putin larg, la dispozitive capabile de conectare la internet cu ajutorul unei retele wireless sau cablata, exista “de toate pentru toti,” alegerea facandu-se in functie de client, nu in functie de companie.

Daca pana la inceputul anilor ’90, televizorul reprezenta un bun “de lux,” in momentul de fata acesta reprezinta doar un alt gadget menit sa va usureze existenta destul de incarcata de societatea din zilele noastre.

O societate in care mail-ul este la fel de important precum prezenta la timp la locul de munca si in care momentele de relaxare sunt din ce in ce mai putine si mai rarefiate.  In care pana si o actiune banala precum un meci de fotbal privit la televizorul proaspat achizitionat va poate aduce satisfactia generata de orice investitie de succes.

Gadget-urile de orice tip au devenit nu doar “jucariile” copilului din noi, ci un adevarat stil de viata, menit sa preia o parte din stress-ul acumulat de-a lungul zilei. Fie ca vorbim despre o tableta, telefon, televizor, rama foto digitala sau chiar un aparat foto sofisticat, cu totii dispunem un gadget. Si cu totii zambim atunci cand citim aceste randuri.

0 Shares
You May Also Like