In ultima perioada, bateriile externe au devenit accesorii extrem de importante pentru foarte multi dintre noi, iar oferta producatorilor este una extrem de bogata, indiferent de capacitatea necesara de care aveti nevoie pentru gadgetul dvs. Stim foarte bine ca in ultimii ani bateriile smartphone-urilor nu mai fac fata cererii tot mai mari de energie necesara pentru functionarea lor.
De aceea utilizarea unor baterii externe pentru tableta sau smartphone sa fie extrem de utila cand nu aveti o priza la indemana. De exemplu, in situatia in care plecati intr-o excursie sau aveti mai multe drumuri pe care trebuie sa le faceti in oras si nu aveti timp pentru a va incarca telefonul de la o priza un acumulator extern este mult mai mult decat necesar.
Acesta va va ajuta extrem de mult pentru a va putea mentine smartphone-ul sau tableta incarcate pe o perioada mai lunga de timp.
Acumulator extern poate fi folosit la incarcarea bateriei unui smartphone chiar si de 3-4 ori. Ca forma si design acesti acumulatori externi seamana foarte mult cu hard-disk-urile externe, greutatea lor variind in functie de capacitatea lor. Cu cat capacitatea este mai mare cu atat si greutatea acestora este mai mare si invers cu cat greutatea este mai mica cu atat avem de-a face cu o capacitate mai mica a acumulatorului.
Ca si in cazul bateriilor interne capacitatea acestor acumulatori externi este masurata in mAh. Producatorii incearca sa obtina acumulatori cat mai puternici la dimensiuni cat mai mici care sa fie extrem de portabili, usurinta transportarii acestora fiind extrem de importanta. Aceste baterii externe se incarca prin mai multe modalitati.
Una dintre acestea este reprezentata de incarcarea prin cablu USB sau microUSB de la orice port USB al unui computer, acesta fiind de altfel solutia cea mai simpla, deoarece nu aveti nevoie decat de un cablu USB sau microUSB care de foarte multe ori este inclus in pachetul bateriei externe. Marele dezavantaj insa este incarcarea extrem de lenta mult mai scazuta decat in cazul incarcarii la priza. O alta modalitate de incarcare este incarcarea printr-un incarcator de priza.
Pentru aceasta puteti folosi incarcatorul telefonului sau tabletei, cu marele avantaj ca bateria externa se va incarca extrem de repede. Trebuie avut totusi grija ca voltajul si amperajul incarcatorului sa fie compatibile cu voltajul si amperajul acumulatorului extern, pentru a evita o defectiune majora. Incarcarea cu printr-un stecher aflat pe acumulatorul extern este o alta modalitate de incarcare, insa aceasta nu se mai foloseste asa de mult in ultimii ani.
Dupa incarcarea bateriei, aceasta se conecteaza la smartphone sau la tableta printr-un cablu USB, care de cele mai multe ori se afla in pachetul de baza cu care vine bateria externa. Daca aveti nevoie de acumulatori externi pentru iPhone, trebuie mai intai sa cititi cu atentie specificatiile bateriei pentru a vedea daca aceasta este compatibila cu produsele de la Apple.
Exista in plus modele de acumulatori externi realizati special pentru iPhone care nu pot fi folositi decat pentru acesta. Puteti gasi numeroase baterii externe in cadrul magazinului Telefoane gsm.