Stiti ce este Avita Clarus?

0 Shares
0
0
0

Nu este greu de ghicit de unde s-a inspirat Avita pentru laptopul sau ultraportabil Clarus. Singura modalitate de a se asemana mai mult cu gama MacBook a lui Apple ar fi daca sigla lui Avita ar fi o pictograma cu fructe in locul unei monograme.

Dar Clarus are un singur lucru in favoarea lui: nu costa cat un MacBook. Nu puteti sa achizitionati un nou Apple pentru mai putin de o mie de dolari, dar Avita are un pret de 599 dolari pentru primul laptop pe care il lanseaza in Statele Unite.

Cu toate acestea, un pret scazut nu conteaza atat de mult daca device-ul nu are si altceva de oferit, dar Clarus are performante destul de satisfacatoare incat suntem receptivi, in cel mai bun caz, la acest prim efort.

Un sasiu atractiv, cu putine defecte

Clarus, la fel ca si alte cateva modele ultraportabile si device-uri de tip PC detasabile 2-in-1, a fost testat recent, are un procesor cu putere redusa Intel Y-series.

Acesta utilizeaza un silicon integrat Intel HD Graphics 615 si este sustinut de 8 GB de memorie RAM DDR3. Dispune de asemenea de o unitate de stocare de 128 GB (SSD), care este completata de un slot microSD pentru extinderea spatiului de stocare. Porturile (care sunt prelucrate din aluminiu intr-un mod care in mod incontestabil aminteste de un MacBook) includ doua sloturi USB 3.0 si o conexiune USB de tip C.

Admisia adaptorului de alimentare, o mufa pentru casti si un port HDMI completeaza lista conexiunilor fizice; Bluetooth si 802.11ac Wi-Fi acopera partea wireless a lucrurilor. Un adaptor de alimentare de 19V este disponibil in cutie.

Ar fi greu sa ghicesti doar daca te uiti la el ca Avita Clarus are un ecran de 14 inci. Laptopul este relativ compact si nu va parea care un display de 14 inch. Desi are dimensiuni mici, este destul de greu, device-ul cantarind  3,3 kg. Are, de asemenea, o grosime de 0,7 inch, destul de mare pentru un ultraportabil.

Nu am putea spune ca este un laptop greu, dar alte dispozitive ofera performante similare in pachete mai compacte sau pot impacheta mai bine specificatiile, in corpuri mai mici.Nu exista nici o urma de indoiala, totusi: appeal-ul lui Clarus este profund.

Afisajul de 1.920 de pixeli (1080p) este clar si culorile sale par a fi exacte, insa finisajul de sticla face dificila vizualizarea continutului, chiar si in lumina relativ scazuta, fiind foarte reflectiv. Panoul este, de asemenea, un magnet de praf – in mod regulat simti nevoia sa stergi ecranul, daca luminozitatea este dezactivata.

Unghiurile de vizionare ale afisajului in sine sunt bune. Tastatura lui Avita de tip chiclet este cu un pas inaintea display-ului. Nu este la fel de confortabila, cum ar fi, de exemplu, Logitech G Pro conectat la desktop-ul meu, dar cheile sunt destul de largi pentru a tasta in mod fiabil.

In mod surprinzator, am inregistrat 107 cuvinte pe minut cu cinci erori pe TypingTest.com cu Clarus, comparativ cu doar 103 de cuvinte pe minut, cu doua erori, la G Pro. E un punct in favoarea lui Avita.Din pacate, nu se poate spune acelasi lucru despre touchpad.

Avita a echipat modelul Clarus cu un tampon extra-lat (5,7-cu-2,8 inch) pentru a facilita utilizarea gesturilor Windows 10 si a oferi mai mult spatiu in timpul utilizarii generale. Acestea fiind spuse, nu puteam folosi decat rareori gesturile, si chiar si sarcinile obisnuite, cum ar fi clic-dreapta, apasand cu doua degete, nu aveau un feedback bun.

Uneori am facut clic accidental cu clic dreapta in timp ce incercam sa execut clic stanga; alteori nu am putut face clic dreapta, in ciuda catorva incercari. De asemenea, am executat click gresit in mod constant, deoarece palmele mele au lovit pad-ul in timp ce tastam; Experienta a fost frustranta in cel mai bun caz si deplorabila in cel mai rau caz.

Audio

Avita Clarus se „rascumpara” din nou, intr-o oarecare masura, cu difuzoarele sale. Acestea sunt situate pe partea frontala a laptopului si emit un sunet de la patru lamele – doua pe fiecare parte – pe sasiu. Volumul general este bun, si chiar daca Avita Clarus nu va oferi destul bas pentru Dubstep Appreciation Night, orice altceva pare destul de bun pentru uz general.

Singura plangere reala pe care o am despre sunetul lui Clarus este rezultatul sonoro, in cazul pozitionarii din spate a difuzoarelor. Este usor sa le acoperiti accidental daca il utilizati in poala sau pe o perna, etc. Cu toate acestea, suntem placut surprinsi de sunetul acestor difuzoare, asa incat nu am simtit niciodata nevoia sa folosim castile, pe parcursul testelor.

Performanta in benchmark-uri

Clarus este pozitionat, in mod clar, ca un laptop de uz general – nimeni nu ar trebui sa se astepte ca acesta sa poata rula cele mai recente jocuri, la detalii graficei nalte. Grafica integrata Intel functioneaza conform asteptarilor. (A reusit o performanta bruta de 4 pana la 60 de cadre pe secunda in Fortnite, cu setarile grafice la low.

Arata ca un port Sega Genesis al jocului, dar era jucabil, intr-o oarecare masura.) Dar dupa cum se poate vedea de la obiectivele de referinta formale de mai jos, dispozitivul nu atinge chiar asteptarile modeste ale unui laptop mainstream. Am completat numerele pentru un grup de sisteme similare putin peste si sub 500 USD pentru comparatie. (Cel mai costisitor a fost Acer Spin 3, 644.41 dolari la Amazon, care costa cu aproximativ 50-100 de dolari mai mult decat Avita in acest moment).

Clarus a fost la mijlocul acestui pachet de device-uri, pe benchmark-urile PCMark 8 Work Conventional (productivitate generala) si Cinebench R15 (CPU-mashing) .

Scorurile sale pentru acele teste – respectiv 2.983 si 235 – au depasit Microsoft Surface Go de la 399.00 dolari la Microsoft (2.106 si 161) si Asus VivoBook Flip 14 (2.696 si 171), echipate cu procesoare mai mici Pentium Gold si Core m3. Cu toate acestea, oferta Avita nu se compara cu Dell Inspiron 15 5000 care costa aproximativ cu 65 dolari mai putin pe Amazon. Acest device, bate Clarus in fiecare test de productivitate.

0 Shares
You May Also Like