Bacteriile de pe ecranul telefonului

0 Shares
0
0
0

Studiile din ultimii ani au confirmat faptul ca ecranul telefonului poate aduna de-a lungul zilei mai multe bacterii decat capacul toaletei sau periuta de dinti.

Ba mai mult, desi pare incredibil, conform unui studiu recent realizat in Statele Unite ale Americii pe un dispozitiv din sase exista inclusiv urme de materii fecale, ca urmare a faptului ca oamenii nu se mai pot desparti de tehnologia mobila nici atunci cand merg la toaleta.

Un alt studiu  realizat de aceasta data de britanici indica si el faptul ca aproximativ 20 la suta dintre utilizatorii telefoanelor mobile sunt purtatori ai unor micro-organisme pe care le-au “dobandit” prin contact direct ecranul smarphone-ului.

Din acest punct de vedere marca sau pretul telefonului sunt irelevante, un display iphone 7 adunand la fel de multe bacterii ca un display Sony, Huawei, Samsung, sau apartinand oricarei alte marci.

Dat fiind faptul ca telefonul este considerat indispensabil, trebuie deci sa luptam impotriva acestora pe cat posibil pentru a folosi telefonul in conditii de igiena cat mai bune. Dar cum facem acest lucru?

Dezinfectari dese – Conform specialistilor telefonul trebuie dezinfectat zilnic, mai ales in cazul copiilor ce avand o imunitate mai scazuta pot fi mai afectati de aceste bacterii decat adultii, dar sunt si mai predispusi sa isi lase telefonul, in cazul in care dispun de un astfel de dispozitiv in locuri precum terenul de fotbal, locul de joaca, podeaua, baia, etc.

Aceasta dezinfectare se poate realiza cu solutii speciale, ce nu afecteaza ecranul sau componentele dispozitivului si trebuie insotita si de dezinfectarea mainilor. Nu este recomandata dezinfectarea cu spirt in cazul telefonului deoarece nefiind creat special pentru acest scop poate lasa urme nedorite pe display-ul telefonului, acesta capatand un aspect neplacut.

Evitarea contactului cu fata – in special celor ce sufera de afectiuni ale pielii (cum ar fi acnee, rozacee, cuperoza, psoriazis, etc) le este recomandata evitarea contactului cu pielea fetei pentru a limita transferul de bacterii ce pot agrava astfel de afectiuni dermatologice, mai ales ca unul dintre micro-organismele cel mai frecvent intalnite pe display-ul dispozitivelor mobile este streptococul auriu, ce poate duce la aparitia unor infectii puternice cu rezistenta crescuta la antibiotice.

Din fericire, pentru a vorbi la telefon contactul cu dispozitivul nu este necesar, acest lucru putand fi facut atat folosind functia speaker cat si castile & optiunea handsfree (atunci cand nu dorim sa deranjam persoanele din jur)

Aplicarea unei folii protectoare – bacteriile se vor aduna si pe suprafata foliei la fel ca si pe cea a display-ului insa exista posibilitatea de inlaturare a acestora prin schimbarea periodica a foliei, pe cand in cazul display-ului inlocuirea este necesara doar in caz de deteriorare a acestuia iar o dezinfectare folosind substante puternice poate deteriora ecranul, pe cand o folie poate fi inlocuita cu usurinta.

Cel mai sigur antidot este insa limitarea timpului petrecut pe telefon, ce poate fi considerata si o masura de igiena mentala, permitand deconectarea de la online precum si dezinfectarea periodica a acestuia, pentru o igiena cat mai riguroasa.

0 Shares
You May Also Like