Care este cel mai bun instrument SEO pentru freelanceri si proprietarii de afaceri mici?

0 Shares
0
0
0

Alegerea celui mai bun instrument SEO pentru tine poate fi o sarcina grea deoarece peisajul competitiv al instrumentelor SEO a devenit atat de larg. Folosirea instrumentelor potrivite poate face diferenta intre campaniile SEO incununate de succes (cu clienti fericiti si profit considerabil) si campanii SEO fara succes (cu ore de frustrare si rezultate foarte putine sau chiar inexistente).

Trebuie spus ca „cel mai bun instrument seo” este exact acela care ti se potriveste tie cel mai bine. Pana il vei gasi, va trebuie sa le incerci pe toate…sau macar pe cele mai cunoscute instrumente din lume.

Experienta asta insa, costa foarte multi bani si de aceea antreprenorii renunta, din pacate, la aceste incercari. Dar, din fericire exista un site extraordinar numit SeoAccounts.net, care pentru o taxa de 79,99$ pe luna, iti pune la dispozitie 100 de tooluri pentru seo, internet marketing, social media, web design. Sfatul nostru este sa il incercati neaprat. Va va scuti de o risipa inutila de bani si va deveni un instrument de care nu vei mai vrea sa te desparti.

Pentru proprietarii de afaceri mici si pentru liber profesionisti ar putea fi chiar mai greu. Freelancerii si proprietarii de afaceri mici au atatea lucruri de care trebuie sa ocupe si, prin urmare, au nevoie de cel mai bun instrument SEO pentru a dedica timp afacerii lor de baza, chiar daca este posibil sa nu produca foarte multi bani (inca).

In acest articol, mi-am propus sa explic de ce aveti nevoie de un intrument SEO si ce factori trebuie sa luati in considerare atunci cand alegeti cel mai bun instrument SEO pentru dumneavoastra. Dupa care, vom explora unele dintre cele mai bune instrumente SEO disponibile in prezent, astfel incat sa stiti din care puteti alege.

De ce aveti nevoie de un instrument SEO?

Daca sunteti proprietar de SMB (Server Message Block, cel mai popular protocol pentru sistemele Windows), concentrarea pe toate elementele vitale ale procesului de SEO va avea un singur rezultat: nu veti mai avea timp disponibil pentru alte parti ale afacerii dumneavoastra (sau pentru viata personala). In acest caz, cea mai buna alegere o reprezinta un instrument de monitorizare, care sa contina doar cele mai importante metrici, precum backlink-urile si cuvintele cheie.

Daca sunteti freelancer, adica liber profesionist, alegerea se reduce, adesea, la preferinte personale si finante. Cu toate acestea, exista cazuri in care clientii ar putea insista asupra rapoartelor facute cu ajutorul anumitor instrumente, daca aria / domeniul dumneavoastra de expertiza este, de exemplu, marketing-ul digital. In aceste cazuri, ar trebui, de asemenea, sa luati in considerare alegerea si preferintele lor.

In orice caz, exista doua metrici de maxima importanta: calitatea datelor pe care le obtineti si timpul dumneavoastra. Instrumentele SEO de inalta calitate si de incredere accelereaza procesul de cercetare si va permit sa cautati o cantitate enorma de date relevante, ajutandu-va sa obtineti mai multe informatii din domeniu.

Factori pe care trebuie sa ii luam in considerare atunci cand alegem cel mai bun instrument SEO

Pentru a alege cea mai buna alternativa pentru dumneavoastra, ar trebui sa luati in considerare mai multi factori. Detineti o corporatie mare care are nevoie de o suita SEO completa care poate fi folosita de o echipa de experti? Sunteti o agentie digitala care cauta cea mai buna rata de recuperare a investitiei (ROI) pentru clientii dumneavoastra corporativi? Sunteti, in paralel, un freelancer care ajuta companiile locale?

In oricare dintre aceste cazuri, puteti incepe prin a raspunde la aceste cateva intrebari:

  1. Care este scopul specific pentru care utilizez un instrument SEO?
  2. Care este bugetul de care dispun?
  3. Cat de avansat sunt?
  4. Care este preferinta mea personala?
  5. Ce doreste clientul?

Oferirea unor raspunsuri specifice la aceste intrebari reprezinta un excercitiu valoros, intrucat poate avea un impact asupra campaniilor dumneavoastra, dar si o influenta pozitiva asupra bilantului dumneavoastra. Probabil ca ati auzit cliseul “nu exista o solutie standard, care sa se adapteze nevoilor individuale”. Observati, totusi, ca multi antreprenori noi se decid asupra instrumentelor de foarte buna calitate, dar si foarte costisitoare (si, uneori, si foarte complicate). Urmatorul paragraf isi propune analiza unora dintre cele mai bune instrumente SEO, astfel incat sa puteti vedea oferta fiecaruia si sa va decideti daca sunt prea complicate pentru dumneavoastra sau daca sunt exact ceea ce cautati.

Sunt acestea cele mai bune instrumente SEO pentru dumneavoastra?

In cele ce urmeaza, vom explora cinci dintre instrumentele definitorii ale industriei, astfel incat sa aveti o selectie a instrumentelor din care puteti alege.

  • Ahrefs

Intr-un timp scurt, Ahrefs a preluat controlul asupra lumii SEO cu ale sale metrici ample si precise. Una dintre caracteristicile prin care acest instrument se face remarcat este abilitatea sa de a face crawling pe site-urile web, adica de a ajunge pe site si de a scaneaza pagini, continut sau reclame adsense. De fapt, pentru o lunga perioada de timp, Ahrefs era cunoscut doar ca un instrument care verifica cate backlink-uri fac trimitere catre site-ul dumneavoastra. Acest studiu arata ca cei de la Ahrefs sunt cu o treime mai mai rapizi decat Google in ceea ce priveste capacitatea de accesare cu crawlere, depasind motoarele de cautare Yahoo si Bing.

In prezent, Ahrefs este un instrument SEO complet, care va permite sa explorati continut, sa gasiti metrici ce tin de cuvintele cheie, sa urmariti performanta cuvintelor cheie, dar si oportunitati de a atrage linkuri catre site-ul dumneavoastra. Cu toate acestea, instrumentul ar putea fi scump pentru multi utilizatori, in special pentru cei care lucreaza in marketing si pentru freelancerii care dispun de un buget redus, pentru blogerii ocazionali sau pentru intreprinderile mici si mijlocii fara personal specializat in marketing.

  • SEMrush

SEMrush era considerat, in trecut, un instrument revolutionar. Cu toate acestea, in ultimul deceniu, s-a dovedit faptul ca instrumentul a prezentat de mai multe ori date incorecte si insuficiente. SEMrush a reusit oarecum sa-si ajunga din urma competitorii, intrucat a adaugat caracteristici noi si puternice.

In consecinta, SEMrush este inca unul dintre cele mai bune instrumente de SEO cand vine vorba de cercetarea cuvintelor cheie bazata pe competitori, de o intelegere mai aprofundata a continutului dar si de idei de continut. Proprietarii de intreprinderi mici si freelancerii vor trebui sa decida daca acest instrument le ofera suficient (sau prea mult?) si daca rezultatele obtinute sunt fiabile.

  • Morningscore

Morningscore este un instrument relativ nou pe piata. Producatorii acestui instrument militeaza pentru ideea ca industria SEO a avut parte de mult feedback negativ din cauza complexitatii inutile si a comerciantilor cu intentii rele. Scopul instrumentului este acela de a ajuta proprietarii de afaceri sa inteleaga procesul de optimizare pentru motoarele de cautare. Cu toate acestea, daca sunteti obsedat de SEO, este posibil ca acest instrument sa nu corespunda preferintelor dumneavoastra, intrucat se concentreaza pe metrici relevante pentru proprietarii de SMB (cel mai popular protocol utilizat pentru sistemele Windows) si managerii de marketing.

Spre deosebire de SEMrush si Ahrefs, Morningscore este dotat cu o interfata simpla si usor de utilizat, care nu constituie un obstacol in calea procesului de SEO. Chiar daca multi specialisti care efectueaza cercetari aprofundate ar putea ajunge la concluzia ca instrumentul este incomplet, acesta ofera o cantitate considerabila de date pentru proprietarii de afaceri mici si mijlocii, freelanceri, directori generali (CEO) si directori de marketing (CMO), manageri de marketing dar si pentru bloggeri.

Acest lucru poate fi, de asemenea, atribuit tendintei care se remarca in toate sectoarele industriale. Multe companii incep sa realizeze ca utilizatorii lor nu au nevoie de tone de date care, de multe ori, se dovedesc a fi ineficiente. Mai degraba, au nevoie de o experienta instinctiva a utilizatorului si de cele mai importante metrici. Pentru mine personal, Morningscore este un instrument SEO potrivit pentru proprietarii de afaceri mici si pentru liber profesionisti (freelanceri).

  • Moz Open Site Explorer

Ca si Ahrefs si SEMrush, Moz este unul dintre cele mai cunoscute instrumente. Le-a fost de mare folos webmasterilor si marketerilor timp de ani de zile, ajutandu-i sa-si imbunatateasca procesul de SEO. Motivul care sta la baza acestui lucru este ca Moz reprezinta o suita SEO completa: include analiza backlink-urilor, cercetarea si clasarea cuvintelor cheie, dar si un instrument de audit sau verificare a site-ului combinat cu optimizarea paginilor.

Acest instrument este suficient de puternic incat sa poata executa orice sarcina sau task de care un marketer modern ar putea avea nevoie, iar o astfel de caracteristica este instrumentul Keyword Explorer, care va permite sa gasiti cuvinte cheie si expresii definite de mai multe valori. Instrumentul va permite sa navigati pe site-uri (si sa gasiti oportunitati de a obtine backlink-uri) pe baza unor metrici de calitate. In plus, are o functie numita Spam Score, care implementeaza o lista de verificare care ia in considerare mai multi factori cruciali de la o pagina web si determina daca un backlink de la un site are valoare.

Cu toate acestea, informatiile despre backlink-uri nu sunt atat de vaste si de exacte precum cele ale altor instrumente, precum Ahrefs si Majestic, lucru care ar putea constitui un factor important pentru multi marketeri. Totusi, pentru proprietarii de afaceri mici si freelanceri acest pachet mare poate fi coplesitor.

  • Majestic SEO

Majestic este unul dintre cele mai vechi instrumente cand vine vorba de SEO. Multi vor recunoaste acest instrument ca un SaaS (Software as a Service – orice serviciu de cloud unde consumatorii au posibilitatea de a accesa aplicatii software pe internet) specializat care va permite sa urmariti si sa monitorizati backlink-urile.  Aceasta este, intr-adevar, specialitatea sa; instrumentul este bine cunoscut pentru indexul sau vast care dateaza din anul 2011. Informatiile despre backlink-uri colectate sunt incomparabile cu cele ale majoritatii instrumentelor existente, cantitatea fiind atat de mare incat face usor concurenta instrumentului Ahrefs.

Lista caracteristicilor lui Majestic nu se termina aici, intrucat inginerii din spatele acestui instrument au creat au creat o extensie chrome care va permite sa obtineti cu usurinta date despre anumite domenii. In plus, marketerii pot utiliza Majestic si pentru a cauta, in indexul sau vast, oportunitati de a obtine backlink-uri – o trasatura pe care oricine face SEO o apreciaza enorm.

Trebuie, insa, clarificat un lucru. Multi oameni considera Majestic un instrument SEO complet, ceea ce nu este. Intr-adevar, vastele informatii despre backlink-urile pe care le aveti va permit sa dobanditi o intelegere corecta si profunda, insa instrumentul nu suporta cercetarea cuvintelor cheie si urmarirea ranking-ului. In calitate de proprietar al unei afaceri / intreprinderi mici si freelancer, va trebui sa decideti unde se afla prioritatile dumneavoastra (raspunzand la intrebarile de mai sus).

Sunt o multime de lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand alegeti cel mai bun instrument SEO pentru dumneavoastra

Consider ca sunt o multime de lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand alegeti cel mai bun instrument SEO pentru dumneavoastra daca detineti o afacere mica sau daca sunteti freelancer. Am alcatuit un top 5 al instrumentelor, insa cu siguranta exista mult mai multe. Cel mai bun lucru pe care ar trebui sa il faceti este sa le incercati pe toate, pe rand, sa raspundeti la intrebarile de mai sus si sa faceti o lista a argumentelor pro si contra.

0 Shares
You May Also Like