Ce este exact o lumina LED?

0 Shares
0
0
0

Dat fiind faptul ca se cauta din ce in ce mai des leduri pentru orice far auto, in urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre becurile LED, si veti descoperi o multime de informatii interesante despre acestea.

Ce este exact o lumina LED?

Inainte de a intra in detalii despre pro si contra, poate doriti sa stiti un pic mai multe despre LED-uri. Daca sunteti deja expert, parcurgeti sectiunea urmatoare.

LED-ul reprezinta o dioda care emite lumina. Conform Wikipedia, „O dioda este o componenta electronica cu doua terminale care conduce curentul in principal intr-o directie”. Derutant? E in regula, o vom descompune.

Mai simplu spus, o dioda este un dispozitiv care permite curgerea curentului electric intr-o directie. La fel se intampla ca in anumite tipuri de diode realizate cu anumite tipuri de materiale, fotoni (sau particule usoare) apar.

Este interesant de mentionat ca LED-urile functioneaza in acelasi mod ca becurile cu halogen obisnuite si incandescente.

Dar in acest caz, in loc de un filament metalic, curentul electric este rulat printr-o dioda care emite lumina. Cu toate acestea, un LED nu este o singura dioda, precum un bec este un singur bec, mai degraba, un LED este o serie de diode aranjate.

Beneficiile farurilor LED pentru automobile

Adevarul este ca exista o multime de avantaje de a avea faruri LED. Acest lucru este evident prin tendinta in crestere a producatorilor care trec la productia de masini de lux echipate cu LED-uri.

In general, in industria auto, tendintele incep in spatiul de lux inainte de a trece la marci de gama inferioara, asa ca este o idee buna ca in curand, mai multe masini low-end vor fi produse cu LED-uri.

De fapt, unii cred ca in viitor LED-urile vor fi norma. Odata cu cererea din ce in ce mai mare de tehnologie eficienta din punct de vedere energetic, leduri pentru orice far auto vor continua sa castige valoare ca sursa de lumina.

Cand vine vorba de LED-uri, iata cateva dintre avantajele cele mai importante ale acestora:

Durata de viata: produsele LED de buna calitate pot avea o durata de viata de 20.000 ore. Asta este de 20 de ori mai lung decat un bec cu halogen.

Conform newsroom.com, americanul mediu petrece 17.600 de minute la volan in fiecare an. Asta inseamna ca ar fi nevoie ca media americana de peste 65 de ani sa obtina lumina printr-un far LED bun. Cu alte cuvinte, il cumperi pe viata.

Eficienta: becurile cu halogen nu produc doar lumina, ci produc si multa caldura. Aceasta nu este in general o problema, dar produce energie electrica irosita. Cu alte cuvinte, in loc ca toata energia electrica sa se duca la producerea de lumina, o parte din ea este arsa ca un produs secundar.

Pe de alta parte, LED-urile produc caldura foarte mica. Aceasta inseamna ca vor folosi mai putina energie electrica si vor pune mai putina scurgere pe baterie. Cu 260% mai putina scurgere pentru a fi exact.

Luminozitate: Desi in general nu sunt la fel de stralucitoare ca luminile HID, LED-urile sunt 275 la suta mai luminoase decat halogenele. De fapt, majoritatea oamenilor considera ca LED-urile ofera o culoare si vizibilitate mai buna decat halogenele sau HID-urile.

Proiectare: Pentru unii oameni, un far ar trebui sa fie in legatura cu practicitatea. Pentru altii, desenele unice si atractive ar putea fi factorul decisiv. Deoarece modul in care LED-urile pot fi aranjate, producatorii de masini proiecteaza faruri cu design LED interesant. Datorita designului becului lor, halogenele si HID-urile, pe de alta parte, sunt limitate in gama lor artistica.

Personalizabil: dar mai mult decat sa aratati o masina interesanta, flexibilitatea LED-urilor adauga o alta dimensiune. Posibilitatea de a schimba atat aspectul cat si functia luminilor inseamna ca le puteti personaliza in functie de nevoia dvs.

Desigur, pentru a face asta, va trebui sa efectuati unele ajustari post-piata, asa ca pentru consumatorul mediu, acest lucru poate sa nu fie un lucru mare.

Durabilitate: Desi nu este de obicei un schimbator foarte des intalnit acela de a schimba farurile masinii, este de remarcat faptul ca LED-urile sunt mai rezistente si durabile decat farurile cu halogen sau HID.

In general, durabilitatea nu este o afacere uriasa pentru farurile auto, dar este ceva de luat in considerare utilizarea unor leduri pentru orice far auto.

Dar la fel ca in cazul tuturor produselor, exista unele dezavantaje potentiale ale utilizarii farurilor LED. Cele mai multe dintre acestea pot fi atenuate sau sunt depasite de beneficiile coplesitoare ale farurilor LED. Cu toate acestea, este important sa cunoastem atat avantajele cat si contra si inainte de a lua orice decizie.

Cel mai mare dezavantaj al acestora este pretul. Datorita noutatii tehnologiei si a complexitatii relative a proiectarii, LED-urile costa mai mult decat omologii lor halogeni.

Cu toate acestea, din cauza cresterii popularitatii, farurile LED devin mai ieftine in fiecare an. In plus, datorita duratei de viata sporite, LED-urile va pot economisi mult timp si bani pe termen lung.

0 Shares
You May Also Like