Pentru fabricarea pieselor de mobilier, marii producatori au nevoie de materie prima, aceasta fiind reprezentata de lemn si fier. Asadar in urma prelucrarii materialelor se obtin piese superbe precum ar fi scaune, mese sau rafturi.
Piesele de mobilier pot fi variate in functie de materialul din care sunt confectionate. Asadar, pot exista numeroase piese de mobilier si tipuri de rafturi. De asemenea, foarte multi producatori se intreaba din ce material sa le fabrice si se pierd in fata multitudinii de oferte pe care le face insasi natura.
Asadar, noi am dori sa va prezentam o lista cu diferite tipuri de lemne care sunt perfecte pentru crearea pieselor de mobilier.
Unul dintre acestea este lemnul de cerdru care este un lemn destul de moale rosiatic. Nu se gaseste in Romania, insa este nativ pentru vestul si centrul Siriei si Liban. Prezinta un miros foarte dulce dar si distinctiv, iar acesta reprezinta motivul pentru care este utilizat la o scara larga in producerea diferitelor piese de mobila fine.
Comparativ cu alte tipuri de lemn, acesta este destul de usor de prelucrat deoarece prezinta o textura uniforma si, de asemenea, este rezistent la procesele de decompunere ceea ce il face sa fie destul de utilizat in aer liber.
Un alt tip de lemn destul de apreciat este lemnul de cires care este un lemn destul de flexibil si prezinta nervuri apropiate. Asadar, el rezista foarte bine atat la indoire cat si la deformatii de micsorare. Acest tip de lemn se regaseste peste tot deoarece zona sa nativa de crestere se extinde asupra intregii Europe, Asia, dar si nordul Africii.
Acest lemn capata culori brune si rosiatice in momentul in care este expus la lumina solara. Imbatraneste destul de frumos ceea ce il face sa fie utilizat la o scara larga in producerea de rafturi, manere sau dulapuri.
Lemnul de castan poate fi considerat, de asemenea, un lemn care are diferite calitati. Este cunoscut si sub denumirea de chestnut si este un lemn destul de tare reprezentativ pentru zonele temperate ale emisferei nordice.
Se poate gasi sub diferite forme si variante, iar cel mai cunoscut este cel din Spania. Lemnul de castan devine mai flexibil in momentul in care este crescut pe 40 de ani. Asadar va fi destul de dificil sa se obtine bucati de cherestea mari. Lemnul de castan a fost dintotdeauna foarte apreviat pentru diverse piese de mobilier cu dimensiuni mici, pozitionate in aer liber acolo unde durabilitatea era un lucru important.
Lemnul de ulm este foarte aprecial mai ales pentru structura sa cu nervuri imbinate ce ii ofera rezistenta destul de ridicata, mai ales la despicare. A fost destul de utiliazt mai ales pentru sezuturile de scaune, sicire, dar si instrumente de bucatarie.
De asemenea, lemnul de ulm este maleabil si poate fi disponibil in bucati mari de cherestea, fapt datorat trunchiurilor drepte si inalte. Acesta reprezinta principalul motiv pentru care ulmul este mult mai favorizat pentru crearea mobilierului decat alte lemne. De asemenea, ulmul era un material destul de apreciat in Evul Mediu.