Ce presupune deblocarea unui smartphone?

0 Shares
0
0
0

Dupa introducerea telefonului celular, handset-urile au fost livrate de catre service-provideri, in speta companiile de telefonie. Aceasta abordare, a fost adoptata pentru a se asigura ca utilizatorul sau subscriberul nu va trece la alta firma competitoare din industrie.

Telefoanele mobile au inceput sa fie programate pentru a fi folosite in mod exclusiv de catre un anumit service provider. Te intereseaza reparatii telefoane Bucuresti? Cei mai buni specialisti sunt pe Service-Gsm.ro!

De aceea si in ziua de astazi, multe headseturi nu accepta alte sim-uri, decat pe acela al companiei de telefonie care l-a pus initial in vanzare.

Dar, pe parcursul timpului, unii ingineri si tehnicieni, au gasit metode de a deschide lock-ul (blocajul) acestor telefoane, in asa fel incat sa poata fi folosite si in alte retele, fara nici un fel de probleme.

Motivul de a “lega” un telefon de un anumit SIM, este acela de a preveni utilizatorii sa treaca la alta companie de telefonie mobila. In multe tari din Europa, dar si in Statele Unite sau Canada, telefoanele mobile sunt vandute pe baza unui contract cu firma de telefonie mobila si nu functioneaza decat cu sim-urile acestei companii.

Cumpararea unui telefon sau smartphone “la liber”, adica liber de contract si deblocat pentru orice retea, presupune in general costuri mai mari, iar telefonul nu poate fi achizitionat in rate.

Din cauza acestor politici ale companiilor de telefonie mobila, deblocarea telefoanelor si a smartphone-urilor a devenit din ce in ce mai cautata, mai ales atunci cand vrei sa schimbi providerul fara a schimba telefonul deja achizitionat.

De asemenea, aceasta procedura este foarte folositoare daca vrei sa vinzi smartphone-ul, daca nu este deblocat acesta va putea fi vandut cu un pret mai mic.

In multe tari, deblocarea telefoanelor este o activitate ilegala sau este legala numai sub forma particulara a unor termeni si conditii. De aceea, inainte de a te apuca sa-ti deblochezi telefonul, verifica legislatia din tara ta cu privire la acest lucru.

Deblocarea se face cu ajutorul unor softuri speciale sau programe. Multe dintre aceste programe special concepute pentru unlocking-ul smartphone-urilor, au un anumit pret pe care il cer, in functie de modelul device-ului si de providerul de telefonie mobila, pe care acesta este blocat.

Aceasta deblocare se mai poate face si cu ajutorul unor coduri secrete, care variaza de la un telefon mobil la altul.

Nota: Trebuie sa tii cont de faptul ca prin deblocarea unui smartphone, vei fi capabil sa il folosesti cu orice alt provider GSM, inclusiv cu cel la care erai abonat inainte. De asemenea, handseturile GSM folosesc un sim card, in timp ce un headset CDMA, are nevoie de un card de tip RUIM.

Nu in ultimul rand, este foarte important sa iei o decizie in ceea ce priveste garantia telefonului, de la provider-ul de GSM de unde l-ai achizitionat prin contract.

Daca perioada contractuala dintre tine si acest provider nu s-a incheiat iar telefonul tau se va defecta dupa ce l-ai deblocat in prealabil, service providerul iti va anula cu siguranta garantia si va trebui sa platesti pentru reparatia telefonului.

0 Shares
You May Also Like