Cum alegem un smartphone?

0 Shares
0
0
0

Exista foarte multe modele de telefoane mobile, in special smartphone-uri, motiv pentru care poate fi destul de greu sa ne dam seama care este cel mai bun pentru noi.

Desigur, atunci cand vine vorba de achizitionarea unui astfel de gadget pe care il vom folosi zilnic este foarte important sa alegem ceva care sa ne placa.Pana la urma, ce rost are sa ne luam un telefon mobil care este considerat bun de catre altii insa care sa nu ne multumeasca pe noi?

Popularitatea unui anumit model de telefon nu ar trebui sa fie un criteriu relevant, existand altele mult mai importante precum calitatea materialelor din care este facut, performanta, aplicatiile suportate si durata medie de viata a bateriei.

Desigur, nu trebuie sa uitam din vedere si un alt aspect la fel de important, respectiv cat de probabil este ca telefonul sa se strice sau sa avem probleme cu el. Cea mai buna optiune pentru a ne proteja smartphone-ul indiferent de modelul ales este sa mergem cu el la un service GSM de unde sa achizitionam o folie de protectie precum si o husa.

In cazul in care nu stim ce sa alegem si cum sa montam o folie pe ecranul smartphonului este bine sa apelam la serviciile profesioniste ale unei firme care ofera accesorii si reparatii iPhone Bucuresti.

Primul lucru pe care trebuie sa il avem in vedere atunci cand dorim sa achizitionam un smartphone este sistemul de operare pe care il foloseste. Avem de ales intre Android, iOS si Windows Mobile. Fiecare system de operare are aventajele sale, Android fiind deja cunoscut pentru faptul ca este foarte costumizabil, ceea ce inseamna ca vom putea sa ne cream o interfata prin care sa accesam telefonul care sa fie unica.

Un alt avantaj il reprezinta faptul ca sistemul de operare este open source, noi putand crea aplicatii proprii in functie de nevoi. Desigur ca nu vom avea cu totii timpul sau abilitatea de a dezvolta aplicatii dar aceasta nu este o problema.

Exista foarte multe aplicatii gratis pe care le putem descarca si instala atat timp cat avem o conexiune la internet.

Fata de Android, cel mai mare avantaj al sistemului de operare iOS este acela ca aplicatiile si interfata telefonului functioneaza intr-un mod mai fluid.

Chiar daca iPhone-urile folosesc de obicei procesoare si memorie mai putina in comparatie cu telefoanele ce functioneaza cu sistemul de operare Android, noi nu vom simti ca acestea sunt mai putin performante. Dimpotriva, chiar si cu un procesor mai puternic si mai multa memorie RAM, smartphonurile care folosesc Android vor parea ca au probleme in redarea interfetei sau rularea unor aplicatii.

Ceea ce este clar e faptul ca trebuie sa avem in vedere si eventualele probleme pe care le vom avea cu smartphone-ul ales, fie ca acestea sunt de natura hardware sau software.

In cazul in care avem in vedere achizitionarea unui telefon mobil nou din cauza faptului ca cel vechi nu mai functioneaza este bine sa aflam daca nu este mai rentabil sa-l reparam pe cel vechi. Putem afla mai multe despre cat costa sa ne reparam vechiul telefon pe www.servicegsm.ro.

0 Shares
You May Also Like