Esti cumva proprietarul unui restaurant? Uite ce poti face pentru a-ti transforma localul intr-un business eco friendly

0 Shares
0
0
0

 Business-urile de acest tip devin tot mai populare, avand garantat un succes printre diferite clase de oameni. Acestia sunt foarte loiali miscarii ecologice, care este acum in voga. Un restaurant poate fi foarte usor transformat intr-un business care nu afecteaza mediul inconjurator. Plus ca, odata ce oamenii se aliniaza cu mesajul brandului, sansele ca ei sa recomande prietenilor sunt mult mai mari. 

   Asa ca, citeste acest articol pana la final si afla cateva moduri prin care poti sa dai o noua imagine restaurantului tau, facandu-l un bussines mai eco friendly.

Iata 4 idei pe care le poti implementa ca patron de restaurant in aceasta privinta

  • Serveste mancare vegana sau vegetariana

Curentul de veganism provine de pe teritoriile indiene si mediteraneene, termenul fiind folosit pentru prima data in anii 1940. Aceasta miscare a pornit la inceput ca raspuns impotriva cruzimii fata de animale, in fabrici, insa astazi a capatat mai multe nuante, ingloband si motive legate de mediu. Asadar, o afacere in aceasta bransa restransa, nu numai ca garanteaza clienti loiali, reprezinta si un mod prin care face bine mediului inconjurator. Ideile de meniuri pot varia de la mancare de tip fast food sau finger food, la retete sanatoase. 

  • Alimenteaza localul cu energie regenerabila

Cel mai usor mod prin care poti crea energie regenerabila intr-un oras este cu ajutorul energiei solare, asadar, vezi aici panouri fotovoltaice, care va incarca celulele fotosensibile voltaice, acestea convertind energia solara in electricitate. Mai multe panouri interconectate pot produce necesarul zilnic. Asa ca, nu ai nimic de pierdut – aplica acum pe site-ul SolarGroup.ro si creeaza un viitor mai verde.

  • Incurajeaza luatul acasa de mancare

Problema restaurantelor este ca acestea arunca foarte multe resturi de mancare. Pe langa faptul ca ar trebui sa investesti in caserole si ustensile de takeaway biodegradabile, ar mai trebui in plus sa-ti determini angajatii sa arunce cat mai putin din ingredientele folosite. Poti incuraja luatul acasa de resturi prin instruirea ospatarilor de a recomanda mereu acest fapt la mese. Bineinteles, in acelasi timp promovand si ambalajele biodegradabile, pentru a crea o imagine mai buna a brandului.

  • Foloseste produse locale

Nu exista om care nu s-ar bucura sa afle ca preparatul din fata sa este gatit cu produse locale. Exista sute de fermieri care abia asteapta sa-si vanda produsele, insa nu au unde deoarece nu exista foarte multa putere de cumparare. Asa ca, poti schimba asta, incercand sa folosesti cat mai multe produse romanesti in restaurantul tau! 

   In concluzie, ideea de business eco friendly, cuprinde toate aceste principii, la finalul zilei, ideea principala fiind: Incearca sa fii cat mai sustenabil. Oamenii mereu se vor fi miscati de un business care incearca sa faca un bine prin produsele pe care le vinde, mai ales cand faci foarte clara viziunea brandului. Asadar, daca esti patron de restaurant incearca sa implementezi macar una dintre aceste idei, pentru a vedea cum urca cifra de afaceri.

 

Sursa foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like