Materiale de constructii pentru case

3 Shares
0
0
3

Construirea casei este un proiect care are nevoie de o pregatire temeinica; toate demersurile necesare trebuie facute cu mare grija si atentie.

Inainte de a incepe constructia insasi, este necesara urmarea a mai multi pasi esentiali, de la alegerea terenului la alegerea tipului de constructie, a stilului casei, a materialelor din care va fi construita casa sau la realizarea planului de constructie/ a proiectelor.

Fie ca apelati la ajutorul unor specialisti, fie ca faceti acest lucru pe cont propriu, este nevoie ca realizarea proiectului sa se faca pas cu pas, iar toate autorizatiile de constructie sa fie obtinute in prealabil.

Si alegerea materialelor din care va fi construita casa este unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie luate in considerare, deoarece acest lucru constribuie semnificativ atat la costul operatiunii, cat si la calitatea constructiei.

Unul dintre cele mai populare materiale utilizate pentru constructia caselor este lemnul. Acesta este un material care are o capacitate de izolare naturala (de 350 de ori mai mare decat otelul si de 10 ori mai mare decat betonul), iar acesta este unul dintre cele mai importante elemente definitorii ale sale, deoarece prin utilizarea lemnului la constructia caselor se evita puntile termice si astfel se economiseste energie.

Totodata, acest material sanatos asigura un confort ridicat al vietii prin prisma faptului ca nu favorizeaza umiditatea. In plus, acesta are o rezistenta excelenta la foc si este atragator prin farmecul sau autentic.

Un alt material foarte des utilizat pentru construirea caselor este piatra. Piatra este un material mai putin folosit astazi decat in ​​trecut, insa mai scump decat betonul sau caramida.

Acesta este mai putin usor de implementat, dar are o mai buna durabilitate in timp. Tinand la aspectul estetic, piatra are avantajul de a fi un material natural a carei extractie necesita totusi putina energie.

Ca atare, aceasta face parte din abordarea HQE (calitate ridicata a mediului), bazata pe economisirea energiei si reciclarea deseurilor. Piatra este disponibila astazi in mai multe grosimi, de la 5 cm. Poate fi folosita pentru ridicarea zidurilor sau pur si simplu pentru ca acesta sa fie imbracate.

Betonul celular, de asemenea numit termopier, este frecvent utilizat in constructii. Utilizarea sa este una foarte usoara, dat fiind ca acesta se asambleaza pur si simplu, datorita unui lipici mortar. Realizat din nisip, var, aer si apa, betonul celular prezinta rugozitatea pietrei, precum si rezistenta la flacari si umiditate (regulator higrometric).

Este, de asemenea, un bun izolator care poate fi utilizat singur. Acest material mineral solid si usor poate fi utilizat pe intregul amplasament, de la realizarea fundatiei pana la acoperis.

Si caramida este un material utilizat pentru constructia caselor. Caramizile din teracota sunt materiale utilizate in mod traditional in constructii, insa un nou material ecologic, caramida Monomur, se dezvolta din ce in ce mai mult pe santierele de constructii. Aceasta caramida de fagure are o putere puternica de izolare.

Aceasta face posibila montarea unui perete portant fara izolare suplimentara. Incombustibil, caramida Monomur ofera o functie de reglare termica pe tot parcursul anului : pastreaza caldura in timpul iernii si ramane racoroasa in timpul verii, ceea ce economiseste energie.

Betonul este un material de constructie eficient, acesta fiind compus din materiale naturale (pietris, nisip, lut si apa).

Totodata, acesta are un echilibru energetic foarte satisfacator, deoarece exista multe locuri de productie, ceea ce creste semnificativ sansele de a fi transportat. Este, prin urmare, un material interesant la nivel de mediu. Foarte rezistent la foc, betonul este foarte robust.

Oricare dintre aceste materiale ati alege pentru constructia casei, e bine sa stiti ca cu putina indemanare si pricepere aveti posibilitatea de a cumpara pe cont propriu materialele de constructie, in functie de preferintele si nevoile personale.

Acest fapt prezinta marele avantaj ca va ofera un mai bun control asupra calitatii materialelor achizitionate, iar acest aspect poate deveni decisiv daca se cere respectarea mediului.

Unul dintre principalele dezavataje date de achizitia pe cont propriu a materialelor de constructie poate fi considerat sarcina prea lunga si obositoare, mai ales atunci cand incercati sa efectuati achizitii in mai multe magazine.

In plus, daca ne lipseste experienta, riscam sa cumparam materiale inadecvate, care vor fi problematice pentru profesionistii din domeniul constructiilor, pentru ca acestia sunt de fapt cei care le vor folosi mai tarziu.

Eficient si sigur este sa lasam arhitecul sau compania care se ocupa de constructia propriu-ziua sa cumpere materialele de la proprii furnizori.

Mai mult decat priciperea, exista avantajul ca profesionistul obtine, de obicei, rate preferentiale. In plus, contractul de constructie stabileste costul total al lucrarilor. In total, aceasta optiune reprezinta o abordare clara si confortabila pentru cumparator.

Pentru a alege cel mai bun material pentru constructia casei, iata cateva informatii in ceea ce priveste diversele aspecte definitorii ale materialelor principale utilizate de constructori. Aspectele se refera la capacitatea termica, la robustete, la respectarea mediului si la pret.

In ceea ce priveste capacitatea termica, bine de stiut este faptul ca calculul se face prin coeficientul de conductivitate termica care descrie capacitatea materialului de a conduce sau nu caldura.

In ceea ce priveste respectarea mediului, calculul se face prin analiza energiei cenusii, adica a energiei care trebuie consumata pentru fabricarea, distribuirea, extragerea materiilor prime, eliminarea sau reciclarea produsului la sfarsitul vietii.

Lemnul este un material cu o putere scazuta, insa care izoleaza bine si respecta mediul, desi pretul sau nu este tocmai unul scazut.

Piatra este un material de mare putere, care izoleaza mai putin ca lemnul, insa beneficiaza de preturi mai mici, desi mediul este respectat in aceeasi masura ca atunci cand se foloseste lemn.

Betonul celular este un material cu o putere mare, care izoleaza foarte bine, insa respectul pentru mediu si pretul se situeaza pe o scara de mijloc.

Caramida clasica se situeaza la jumatate in ceea ce priveste toate cele patru criterii, respectiv putere, izolatie, respectarea mediului, pret. Acelasi lucru se aplica si pentru beton, si pentru caramida Monomur, insa avantajul acesteia fata de celelalte este dat de puterea de izolare pe care o are.

3 Shares
You May Also Like