Daca ai un site, cu siguranta iti doresti ca acesta sa aiba cat mai multi vizitatori . Sursele de vizitatori sunt destul de variate.
Poti sa iti rogi prietenii sa intre pe site pentru a citi ultimele noutati pe care le postezi, poti sa apelezi la retelele de socializare, poti sa platesti reclama sau poti sa apelezi la servicii profesionale de optimizre SEO.
Daca primele variante sunt destul de simple, ultima este o varianta foarte complexa. Nu este grea, insa cu siguranta este cat se poate de complexa.
Ce implica optimizarea SEO?
Este un amalgam de actiuni pe care trebuie sa le faci pentru a-l face pe Google sa ii placa site-ul tau si sa il pozitioneze cat mai sus in cautari. Unele dintre aceste actiuni sunt mai importante in timp ce altele prezinta o importanta mai redusa.
Cel mai important este sa faci o optimizare site interna, cat mai bine pusa la punct.
Ce presupune optimizarea onsite sau optimizarea interna?
Este cea mai grea actiune si presupune aranjarea site-ului in asa fel incat sa arate foarte bine atat in ochii utilizatorilor cat si in ochii motorului de cautare. Google ofera cateva reguli de conduita pe care trebui sa le respecti, in timp ce vizitatorii ofera si ei anumite informatii despre ceea ce le place si ce nu. Este important sa dispui de instrumente de analiza, pentru a vedea ce anume prefera vizitatorii si ce nu si sa tii cont de fiecare detaliu in parte.
O foarte mare importanta in optimizarea site-ului o are continutul. Practic, un vizitator in momentul in care intra pe un site o face pentru a afla o informatie, pentru a gasi un produs sau pur si simplu pentru a-si petrece timpul liber intr-un mod pe care il prefera.
Din acest motiv, continutul trebuie sa fie unul de buna calitate, in asa fel incat sa poti atrage vizitatorii si sa ii poti tine cat mai captivati la tine pe site. In felul acesta iti poti transforma site-ul intr-un adevarat brand si poti ajunge la un succes foarte mare.
Ce presupune optimizarea externa?
Pe langa optimizarea site-ului la nivel intern, mai exista si optimizarea externa. Aceasta este promovarea propriu zisa. Practic, trebuie sa faci cat mai multe site-uri sa vorbeasca despre site-ul tau. Acest lucru se poate obtine in mod natural,printr-un continut de foarte buna calitate, sau se poate obtine in mod artificial, prin achizitia de linkuri de pe alte site-uri si prin promovarea in diverse moduri.
Este foarte important sa acorzi o atentie maxima modului in care promovezi site-ul, deoarece exista destul de multe metode care nu sunt intocmai agreate de catre motoarele de cautare. Este unul dintre motivele pentru care, in cazul in care ai o afacere online pe care te bazezi, este indicat sa alegi o firma care sa se ocupe de optimizarea site-ului.