Rochii si bluze traditionale create de cei mai mari designeri si purtate de persoane importante

0 Shares
0
0
0

Daca vreti sa va cumparati rochii si bluze cu motive traditionale va recomandam sa accesati rochii dama pe Iiana.ro si veti gasi cu siguranta ceva care sa vi se potriveasca. In continuare va prezentam modul in care hainele noastre populare au ajuns sa fie reinterpretate si sa fie apreciate la scara larga.

Designerul Philippe Guilet, care a lucrat anterior cu Karl Lagerfeld, Thierry Mugler si Jean Paul Gaultier a lansat cu o echipa de profesionisti exclusiv din Romania de proiecte culturale 100% RO. “Romania este subiectul multor sarcasme dar aceasta tara este opusul a ceea ce se spune”, spune creatorul care tocmai a petrecut patru ani in Romania.

Acest creator a lansat 100% .RO, proiect destinat reinterpretarii patrimoniului romanesc intr-o noua limba culturala. Colectia de couture cuprinde 31 de piese inspirate de traditia romaneasca, experienta designerului in Romania si specificul romanesc. Colectia a fost lansata la inceputul anului 2012 la Grand Palais din Paris. Acest proiect “este o combinatie intre modernitate si munca ancestrala”, Philippe Guilet a subliniat ca in Romania inca exista know-how-ul astazi disparut in Franta.

De la Adele pe coperta “Vogue” si pana la spectacole de moda si evenimente in capitala si in strainatate, bluza romaneasca este peste tot, chiar si in filme. In lumea cinematografica, acest element de folclor a avut o apreciere reala. Cateva exemple de filme in care bluza noastra traditionala a aparut sunt: ​​„Van Helsing“ (2004), in regia lui Stephen Sommers, „Doua surori pentru un rege“ (2003), in regia lui Justin Chadwick, bluza este purtata de celebra Scarlett Johansson cantand in Mary. Tot in filmul “Indiana Jones si aventurierii artei pierdute” (1981) regizat de Steven Spielberg, actrita Karen Allen (Marion) poarta o bluza romaneasca.

Filme romanesti cu actrite purtand bluze traditionale sunt „Ciuleandra“ [literal inseamna numele unui dans popular romanesc] (1985), „Mihai Viteazul“ (1970), „Nea Marin Miliardar“ (1979), toate in regia celui mai mare regizor roman, Sergiu Nicolaescu. In plus, bluza este purtata in filme precum: “Padureanca” (1986) sau “Blestemul pamantului, blestemul iubirii” (1980).

De pe micul ecran, bluza romaneasca a ajuns in inima New York-ului. Doi designeri din Ucraina, care au fost inspirati de picturile lui Matisse au creat un manual de bluze de marca, care a cucerit New York si in intreaga lume. Robert Mishchenko si Switlana Golovchenko sunt cei doi ucraineni care traiesc in New York care au creat MARK11 de la zero.

Potrivit declaratiei lor: “Intr-o lume globalizata, in care totul devine uniform, motivele etnice pot ajuta femeile sa scape de anonimat. Ele sunt foarte flexibile din punct de vedere vizual, iar culorile si modelele poarta o energie enorma. “. Ziarul „New York Times“ a pus pe prima pagina cateva piese de imbracaminte MARK11 intitulate „Camasa traditionala si apelul sau la nivel mondial“. In ultimele luni, aproape toate pictorialele de moda prezente in reviste celebre au avut MARK11 si unele publicatii ca „Glamour“ au ales aceeasi pentru fotografia de coperta.

Astfel bluza traditionala romaneasca si ulterior rochia cu motive traditionale reinterpretate a devenit cunoscuta la nivel mondial si apreciata.

0 Shares
You May Also Like