Semintele unei alimentatii sanatoase

0 Shares
0
0
0

Consumam fructe, legume si produse de origine animala dar organismul nostru tot nu functioneaza cum trebuie? Simti cum corpul tau o ia razna, nu te mai asculta iar analizele iti arata carente de vitamine desi ai o alimentatie echilibrata?

Nu mereu alimentatia pe care noi o consideram a fi echilibrata este si alimentatia buna. Practic, avem tendinta de a crede ca alimentatia pe care o adoptam este cea mai buna, dar de fapt nu este asa.

In zilele noastre, alegem sa avem alimentatie carnivora, vegetariana, ovo-lacto-vegetariana sau raw-vegana. In general ne ghidam dupa ceea ce citim si adaptam principiile gasite pentru organismul nostru fara a ne gandi ca poate acel principiu nu este potrivit pentru noi.

Fiecare principiu alimentar pe care il adoptam trebuie sa il discutam cu un medic nutritionist si adoptam acel regim alimentar doar dupa ce am facut un set de analize.

Pe langa legume , fructe, lactate si proteina animala, organismul uman mai are nevoie si de alte substante nutritive pe care le secreta semintele. Studiile au aratat ca semintele sunt mancarea viitorului si ca acopera toate substantele nutritive de care organismul uman are nevoie.

Semintele sunt bogate in calciu, proteine, vitamine si recomandate a fi consumate atat de adulti cat si de copii. Ce seminte poti consuma in mod constant? Iata cateva recomandari sanatoase atat pentru adulti cat si pentru copii:

•    Semintele de chia sunt semintele bogate in fibre, antioxidanti, proteine, vitamine, minerale si Omega-3. Sunt seminte care au un efect puternic asupra organismului uman si sunt recomandate in alimentatia sanatoasa.

Studiile au dovedit ca semintele de chia contin mai mult calciu decat laptele si mai mult fier decat spanacul. Sunt seminte recomandate a se da si copiilor.

•    Semintele de susan sunt alte seminte pe care trebuie sa le consumi. Sunt folosite atat in gastronomie, recomandate in medicina si alimentatia sanatoasa. Semintele de susan sunt bogate in minerale, vitamine, antioxidanti, nutrienti. Sunt bogate in acid oleic, astfel ajuta la scaderea colesterolului din organism.

Sunt o sursa buna si sigura de vitamine din complexul B ( niacina, acid folic, tiamina. Piridoxina si riboflavina) dar si de calciu, fier, magneziu, zinc, seleniu si cupru. Aceste seminte sunt recomandate a fi consumate in alimente precum: salata, iaurt.

•    Inul nu este doar o planta din care se fac haine bio, ci o planta care da organismului uman sanatate.  De-a lungul timpului, inul a fost recomandat in tratarea problemelor hormonale, in tratarea cancerului la san si a problemelor pre-menstruale. Inul este un antioxidant si contine grasimi bune (Omega3).

Semintele sunt cheia unei alimentatii sanatoase si echilibrate. Este recomandat sa consumi zilnic seminte pentru a avea o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

0 Shares
You May Also Like