Sfaturi pentru a alege cele mai bune prosoape

0 Shares
0
0
0

Alegerea unor prosoape de cea mai buna calitate, ar trebui sa fie o prioritate pentru fiecare dintre noi. Este firesc acest lucru, in conditiile in care folosim prosopul in diferite situatii.

De exemplu, avem nevoie de un prosop pe care sa il folosim de fiecare data cand mergem la baie, dupa ce ne spalam pe maini si pe fata. Apoi, avem de-asemenea nevoie de un prosop pe care sa il folosim dupa ce iesim de la dus sau dupa ce petrecem ceva timp in vana, relaxandu-ne.

Prosopul este necesar si la sala de sport, astfel ca trebuie ales un prosop specific si in acest caz. Prosoapele sunt necesare si la plaja, si nu numai.

Deci, se poate vedea foarte clar faptul ca avem nevoie de prosoape in viata noastra. La fel de clar se poate vedea si faptul ca pentru fiecare nevoie, si in fiecare situatie, este necesar un tip de prosop diferit. Tocmai din aceste motive, vom discuta in continuare despre alegerea prosoapelor, pentru ca este indicat sa alegeti cele mai bune prosoape, care sa corespunda nevoilor dvs.

Cu o optiune nesfarsita de prosoape care se bucura de o varietate de caracteristici, este dificil de stiut care va raspunde pretentiilor lor. Aceste sfaturi si trucuri va vor ajuta la cumparaturi, sa va descurcati la fel ca un profesionist.

Verificati continutul de fibre

100% bumbac este cel mai moale si mai absorbant. Nu va concentrati prea mult pe bumbacele premium precum bumbac egipten si supima; in mod normal, sunt considerate de varf, dar nu au avut prea multe efecte asupra moliciunii, absorbtiei sau durabilitatii in testele de prosoape.

Prosoapele care sunt confectionate in totalitate din bumbac sunt foarte utile in cea ce priveste absortia apei, pentru ca absorb foarte bine apa, insa au dezavantajul de a se usca greu.

O alta optiune este un amestec de bumbac / poliester: adesea este mai putin costisitor in comparatie cu prosoapele confectionate din bumbac 100%, insa au avantajul de a fi rezistente si de a se usca mult mai rapid in comparatie cu prosoapele din bumbac 100%.

Dezavantajul lor insa este acela ca nu absorb la fel de bine apa, precum cele confectionate in totalitate din bumbac.

Cautati repere de productie

Lenjeria de prosop poate fi complicata, dar iata cateva cuvinte cheie pe care trebuie sa le cautati:

  • Bumbacul pieptanat: bumbacul este periat pentru a indeparta fibrele scurte, ceea ce face ca materialul sa fie mai moale si mai durabil, si cu siguranta foarte placut la atingere.
  • Bumbac filat cu inel: fibrele lungi si scurte sunt strans rasucite, facand buclele prosopului sa fie puternice si netede; un astfel de prosop nu este atat de moale si de catifelat la atingere precum un prosop confectionat din bumbac pieptanat.
  • Twist: o descriere cat fir de bucla este rasucit. O rasucire inalta este mai durabila, dar o rasucire scazuta (sau zero) creste suprafata pentru a face prosopul mai solid si mai absorbant.
  • Hydrocotton, Microcotton, Aerocotton, etc.: nume de marca ale proceselor de fabricatie (care nu trebuie confundate cu tipurile reale de bumbac) pentru a ajuta la cresterea catifelarii si a absorbtiei.

Inspectati vizual prosopul

Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa simtitii prosopul moale in magazin. De fapt, producatorii pot pune finisaje pe prosoape pentru a le face sa se simta mai moale, dar acoperirea va iesi in spalare.

Mai degraba, asigurati-va ca marginile sunt bine indoite si fixate cu o cusatura stransa si sigura, acesta fiind un semn de maiestrie de buna calitate. Acest lucru previne ruperea si poate ajuta la prelungirea vietii prosopului.

Luati in considerare greutatea

Greutatea prosopului se masoara in grame pe metru patrat (GSM). In general, cu cat greutatea este mai mare, cu cat prosopul este mai dens si cu atat va fi mai absorbant si plusat.

Un prosop de 300-400 GSM este considerat usor, un prosop de 400-600 GSM este considerat a avea o greutate medie, iar un prosop de 600-900 GSM este cel mai greu.

Stiti ce cautati

Este o problema de preferinta personala, dar face o mare diferenta. Daca doriti un prosop super moale, ultra-absorbant, cautati bumbac 100% cu bucati de fire dense, de plus.

Daca doriti unul care se usuca rapid si care sa fie mai durabil, luati in considerare un amestec de bumbac-poli sau o tesatura mai usoara, cu o gramada mica (bucle scurte).

Buclele pufoase ajuta prosopul sa se simta moale si sa absoarba apa, dar pot dura mai mult timp la uscare si pot manifesta o uzura mai mare din spalare.

Ei bine, dupa cum se poate vedea in acest articol, alegerea unor prosoape nu reprezinta o misiune atat de simpla precum pare la prima vedere, insa luand in considerare cele prezentate mai sus, cu siguranta nu veti intampina probleme in a alege cele mai potrivite prosoape.

0 Shares
You May Also Like