Celulita nu reprezinta o singura problema, desi diferitele tipuri de celulita au un lucru in comun: toate afecteaza femeile, mai des decat barbatii.
Tinde sa evolueze incet si sa afecteze diferite parti ale corpului si este perfect posibil ca o persoana sa sufere de mai multe tipuri de celulita. Pentru masaj anticelulitic cu rezultate foarte bune, intra pe Mobilemassage.ro.
Procesul de identificare este deosebit de important, deoarece tratamentul adecvat depinde de tipul de celulita si de stadiul de dezvoltare a acesteia.
Daca aveti o problema, este o idee buna sa discutati cu un expert, dar aici vom examina cu usurinta caracteristicile tipice ale 2 tipuri de celulita si unele dintre metodele folosite pentru tratarea acestora.
Celulita moale.
Acest tip de celulita da pielii un aspect ondulator si, asa cum sugereaza si numele, este moale la atingere. Celulita celulara este in mare parte prezenta in zone in care exista o crestere a grasimilor, cum ar fi bratele si picioarele superioare, si este adesea insotita de vene varicoase; pe masura ce mergeti sau faceti o anumita miscare, celulita moale se va misca si ea.
Tinde sa creasca odata cu cresterea varstei sau in greutate si este agravata de lipsa tonusului muscular. In general, ameliorarea circulatiei si a tonusului pielii va va ajuta, precum si pierderea in greutate.
- Zonele afectate: Coapsa, abdomen, fese si brate.
- Varsta de debut: Frecvent la femeile intre 30 si 40 de ani.
- Aspect: Pielea are un aspect gelatinos, iar zona afectata isi schimba pozitia cu miscarea corpului. Este mai evident cand stati culcat decat atunci cand sunteti in picioare.
- Textura: Soft, asa cum sugereaza si numele si oarecum spongioasa.
Solutii / tratament: scaderea lenta a greutatii, cu o atentie deosebita pentru aportul de proteine de inalta calitate. Exercitiile, acordand o atentie deosebita formarii de rezistenta pentru a castiga si pentru a imbunatati tonusul muscular.
Cremele cosmetice trebuie aplicate prin masaj pentru a ajuta la imbunatatirea circulatiei si combinate cu produse care ajuta circulatia si actioneaza miscarea venoasa. In zonele in care exista exces de grasimi, tratamentele de radiofrecventa pot fi eficiente, precum si tratamentele de electrostimulare.
Endermologia, un fel de masaj cu stimulare mecanica, care utilizeaza un dispozitiv special ce roteste si ridica tesutul pielii, se considera a fi foarte eficient.
Celulita solida.
De asemenea, cunoscuta sub numele de celulita tare, acest tip este mai frecventa la femeile mai tinere si se gaseste mai ales in jurul soldurilor si coapsei superioare. Acesta este, de obicei, unul dintre primele semne exterioare ale celulitei.
Pielea este stransa si granulara sau indoita ca o coaja de portocala, iar aspectul nu se modifica atunci cand mergi sau cand iti schimbi pozitia; pielea pare sa fie bine fixata de muschi.
- Zonele afectate: zonele exterioare ale soldurilor si coapsei, precum si in jurul spatelui si in interiorul genunchilor.
- Varsta de debut: incepe de la adolescenta; fara tratamentul timpuriu, celulita tare nu poate fi niciodata eliminata.
- Aspect: pielea este indoita, dar zonele afectate sunt constante si nu schimba pozitia cu miscarea corpului.
- Textura: Pielea pare compacta si poate fi dureroasa sau sensibila la atingere.
Solutii / tratament: Etapele trebuie executate de indata ce problema este identificata, deoarece cu cat este tratata mai devreme, cu atat exista sanse mai mari de imbunatatire.
Un tratament despre care se crede ca ajuta este mezoterapia, care consta in injectarea de combinatii personalizate de medicamente, vitamine si extracte naturale, in stratul mezoderm, unde actioneaza asupra problemei, sub suprafata.
Cremele cosmetice pot de asemenea ajuta, aplicate de doua ori pe zi la inceputul tratamentului, urmate de cererile de intretinere “in curs”. Endermologia si tratamente de frumusete cu aparate specializate care ajuta la ridicarea si detasarea celulitei de muschi, pot fi si ele eficiente.