Spirulina este unul dintre cele mai populare suplimente din lume, iar acest lucru se datoreaza in mod evident numarului mare de nutrienti si antioxidanti pe care ii contine, si care poate aduce beneficii impresionante.
Acest articol va prezinta unele dintre cele mai importante beneficii ale spirulinei, care este unul dintre produse pentru stimularea lactatiei. Deci, cu siguranta merita sa ramaneti alaturi de noi si sa cititi acest articol pana la final.
Spirulina are un continut ridicat de proteine si vitamine, ceea ce il face un supliment alimentar excelent pentru persoanele care au diete vegetariene sau vegane, sau pentru femeile care cauta cele mai bune produse pentru stimularea lactatiei.
Cercetarile ne aduc la cunostinta faptul ca spirulina dispune de proprietati antioxidante si de combatere a inflamatiei, precum si capacitatea de a ajuta la reglarea sistemului imunitar.
Profilul nutritional al spirulinei
Consumul de spirulina reprezinta fara doar si poate o modalitate eficienta pentru a suplimenta proteinele si vitaminele din dietele oamenilor fara efecte secundare notabile. O lingura sau 7 grame (g) de spirulina uscata contine:
- 20 de calorii.
- 4,02 g de proteine.
- 1,67 g carbohidrati.
- 0,54 g de grasime.
- 8 miligrame (mg) de calciu.
- 2 mg de fier.
- 14 mg magneziu.
- 8 mg de fosfor.
- 95 mg potasiu.
- 73 mg sodiu.
- 0,7 mg de vitamina C.
De asemenea, contine tiamina, riboflavina, niacina, folat si vitaminele B-6, A si K. De precizat este faptul ca administrarea spirulinei alaturi de o dieta echilibrata, acesta poate ajuta o persoana sa ramana bine hranita.
Imbunatatirea sanatatii intestinului
Spirulina poate fi digerata cu usurinta datorita structurii sale in care celulele nu au pereti fibrosi duri. Dar consumul poate imbunatati sanatatea intestinelor?
Este nevoie de mai multe cercetari pe oameni, dar studiile pe animale indica faptul ca spirulina poate sprijini sanatatea intestinelor pe masura ce oamenii imbatranesc. Spirulina nu contine prea multe fibre, deci este esential sa se includa in dieta alte alimente sanatoase pentru intestine si bogate in fibre.
Spirulina ajuta la stimularea lactatiei
Se stie faptul ca exista multe mamici care nu produc suficient lapte pentru a-si hrani bebelusii. Acestea cauta cele mai bune suplimente si produse pentru stimularea lactatiei.
Unul dintre acestea poate fi cu siguranta spirulina, care daca nu este administrata in doza mai mare decat cea recomandata, le ofera multe beneficii mamicilor, si le ajuta sa obtina laptele de care au nevoie pentru a-si hrani bebelusii.
Sustinerea sanatatii mintale
Un studiu efectuat in anul evidentiaza rolul potential pe care spirulina l-ar putea juca in ceea ce priveste tratarea tulburarilor de dispozitie. Teoria ne arata faptul ca spirulina este o sursa de triptofan. Triptofanul este un aminoacid care sustine productia de serotonina. Serotonina trebuie precizat faptul ca un rol important in sanatatea mintala.
Persoanele care se confrunta cu tot felul de probleme de sanatate mintala, cum ar fi depresia si anxietatea, pot avea niveluri reduse de serotonina. A lua suplimente de triptofan cu scopul de a mentine nivelurile sanatoase de serotonina poate fi o idee inteleapta pentru sustinerea bunastarii mintale.
Actiune antitoxica
In anumite parti ale lumii, oamenii sunt expusi riscului de otravire din cauza apei potabile contaminate si a altor surse de poluanti. Cercetarile timpurii sugereaza ca spirulina poate oferi o modalitate de tratare a celor afectati. O revizuire ulterioara din 2016 a constatat ca spirulina avea proprietati antitoxice care ar putea contracara poluantii din organism, inclusiv:
- arsenic.
- fluor.
- fier.
- Mercur.
Autorii revizuirii sugereaza ca spirulina ar putea fi o substanta utila de utilizat alaturi de tratamentul clinic al otravirii cu poluanti.
Stimularea metabolismului
Administrarea spirulinei poate ajuta la cresterea metabolismului unei persoane. O rata metabolica mai mare poate face ca o persoana sa se simta ca si cum ar avea mai multa energie. De asemenea, poate creste numarul de calorii pe care le arde in fiecare zi, ceea ce poate ajuta la pierderea in greutate.
Intr-un studiu la scara mica din 2014, persoanele care au luat 6 g de spirulina pe zi au prezentat efecte metabolice benefice, alaturi de pierderea in greutate si o calitate a vietii mai buna legata de sanatate.
Persoanele din acest studiu au avut boli hepatice grase nealcoolice, dar prin urmare sunt necesare mai multe cercetari pentru a vedea daca spirulina poate stimula metabolismul la altii fara aceasta afectiune.
Prevenirea bolilor de inima
Tensiunea arteriala crescuta si nivelul colesterolului sunt ambele legate de bolile de inima. Deoarece spirulina poate reduce ambii factori de risc, este posibil ca aceasta sa ajute la prevenirea bolilor de inima.
O analiza din 2013 sugereaza ca aceste alge albastre-verzi pot juca un rol in prevenirea bolilor de inima. Acest lucru s-ar putea datora efectelor lor antiinflamatoare si antioxidante de scadere a colesterolului.
Asadar, spirulina este deosebit de eficienta atat in ceea ce priveste stimularea lactatiei pentru mamicile care nu au suficient lapte, cat si pentru diferite alte probleme de sanatate. Acesta este asadar motivul datorita caruia, foarte multe persoane isi indreapta atenta spre suplimentele de spirulina.