În lumea frumuseții, există această tendință de supra apreciere a unor ingrediente foarte cunoscute, în timp ce există și altele mai puțin populare care poate au beneficii mult mai multe, însă nu au loc de vedetele industriei. Să luăm alantoina ca exemplu. Dacă nu știi prea multe despre ea sau nici nu ai auzit măcar de ea, nu ești singura. În ciuda tuturor beneficiilor sale pentru piele, alantoina nu prea se bucură de multă atenție din partea industriei de îngrijire și înfrumusețare. Deoarece are multe beneficii neștiute, am decis să îi aloc un articol prin care să o fac cunoscută.
Astfel încât, haide să descoperim împreună, avantajele utilizării acestui ingredient foarte iubitor cu tenul nostru înainte să devină prea popular și să se piardă informații esențiale despre ea.
Ce este alantoina?
Alantoina este un compus chimic care se poate obține din extract de tătăneasa sau din acid uric. Ea a fost descoperită încă din 1912, însă a intrat în industria farmaceutică și cosmetică 40 de ani mai târziu, abia prin anii ’50. Are, deci, o istorie lungă și bine documentată privind efectele, modul de acțiune și siguranța în utilizare.
Alantoina se prezintă sub formă de pulbere și se găsește în multe produse de îngrijire, cum ar fi creme hidratante, exfoliante sau măști.
Beneficiile alantoinei pentru piele
Alantoina este multifuncțională, fiind tipul acela de ingredient care nu trebuie să lipsească din rutina ta de îngrijire, datorită sumedeniei de beneficii pe care le posedă.
Hidratează și calmează pielea
Alantoina acționează că un emolient care îți menține pielea hidratată și previne uscăciunea, calmând tenul sensibil care se confruntă cu mâncărimi și iritații.
Accelerează vindecarea pielii și procesul de cicatrizare
Efectele alantoinei în cicatrizarea rănilor sunt complexe. Mai întâi, se presupune că intensifică leucocitoza (crește numărul leucocitelor acolo unde este aplicată) și prin aceasta, îmbunătățește circulația limfei în locul afectat.
Apoi, prin intermediul efectului cheratolitic contribuie la îndepărtarea celulelor moarte de la locul leziunii și inițiază și accelerează procesul de înmulțire celulară, ceea ce duce la o reepitelizare corectă a zonelor afectate. În majoritatea cazurilor, dispar inclusiv durerile după câteva utilizări ale preparatelor care conțin alantoină.
Netezește pielea
Prin îndepărtarea celulelor moarte, alantoina ajută la menținerea unui ten netede și strălucitor.
Previne îmbătrânirea
Deși este blândă, alantoina poate fi totuși un ingredient eficient împotriva îmbătrânirii, deoarece facilitează sinteză de colagen. În plus stimulează fibroblastele și sinteza matricei extracelulare, motiv pentru care este utilă în tratamentele anti-îmbătrânire.
În concluzie,
Alantoina poate fi numită ingredient minune la cât de mult reușește să ajute pielea să se refacă în urmă leziunilor și să își păstreze aspectul impecabil cu care a fost înzestrată.
Chiar dacă nu este la fel de renumită că alte ingrediente care promovează sănătatea și frumusețea pielii, alantoina a fost inclusă în multe poduse de îngrijire și de înfrumusețare. Chiar și coreenii au inclus-o în produsele lor, parte din rutina K-beauty. Astfel, dacă ești fan cosmetice coreene, poți intră pe cosmetice-coreene.ro unde poți să îți alegi produse care au în compoziție alantoină.
Nu uită! Ori de câte ori încerci un ingredient nou, aplică-l pe o zonă mică de piele și lasă-l până la 24 de ore acolo să observi cum reacționează, pentru a te asigura că nu ești alergică la respectivul produs.