Ce detalii trebuie sa stiu despre web design?

0 Shares
0
0
0

1.    Ce este un design al site-ului web?
Design-ul site-ului ar trebui sa fie gandit cu atentie pentru a evidentia afacerea dvs. Cu toate acestea, acest articol va va ajuta sa intelegeti mai bine valoarea unui desgin web cat mai bun pentru site-ul dvs.

2.    Ce este designul?
Designul este o disciplina creativa care consta in crearea, alegerea si utilizarea elementelor grafice ale site-ului web. Pentru un site web, designul poate fi asemanat  graficului sau designului grafic. Designul site-ului dvs. creeaza o atmosfera si permite transmiterea emotiilor si a imaginilor companiei dvs.

Designul receptiv este noua tendinta in designul web. Scopul sau este de a permite o consultare optima a site-ului indiferent de mediul utilizat (computer, tableta sau smartphone).

3.    De ce proiectarea unui site este atat de importanta pentru afacerea dvs.?
Comunicarea vizuala este esentiala pe un site Web,  spun cei de la www.Howdodesign.com.  Designului va fi important pentru a facilita citirea si transmiterea mesajului catre cititor. In acest sens, designul nu poate fi separat de ergonomie.

Designul dvs. trebuie sa fie compatibil cu toate suporturile dvs.: brosura, site web, carte de vizita, documente … Aceasta lucru este asteptat de la un profesionist si, de asemenea, este un lucru benefic pentru imaginea dvs.

4.    Elementele de design necesare pentru site-ul dvs. sunt:
·    logo-ul dvs.
·    font
·    paleta de culori
·    elemente grafice: linie, model, pictograma

5.    Principiile de alegere a imaginilor si ilustratiei
Acestea sunt grupate in diagrame grafice. Acest lucru trebuie facut dupa definirea brandului, a identitatii, a valorilor si a teritoriului acesteia. Lucrarile de proiectare ale site-ului dvs. se efectueaza chiar la inceput. Este ca si cum ati termina o casa; nu o faceti inainte de a faceti planul: continut, apoi ergonomie. Tehnologia site-ului este decisa dupa proiectare.

Elementele esentiale ale designului web pentru un site modern: utilizati o fotografie ca fundal si o derulare nesfarsita

6.    Definitia RWD
Designul receptiv, denumit si RWD (forma scurta pentru Responsive Web Design), este un nou mod de a proiecta site-uri web, astfel incat acestea sa poata fi vizualizate intr-un mod optim, indiferent de mediul utilizat.Cu moda tabletelor si smartphone-urilor, obiceiurile utilizatorilor de Internet se schimba. In consecinta, site-urile web trebuie sa se adapteze la aceste medii noi, ale caror rezolutii ale ecranului sunt aproape diferite. Principiul designului receptiv este simplu: o interfata unica, insotita de o adresa URL este oferita pentru a lucra cu o ergonomie adaptata indiferent de terminalul de citire (computer, tableta sau smartphone). Aceasta tehnologie relativ recenta utilizeaza foi de stil pentru interogarile media. Aceasta caracteristica in CSS 3 face posibila directionarea latimii, inaltimii sau orientarii unei pagini intr-o singura foaie de stil. La sfarsit si pentru aceeasi adresa web, paginile site-ului se adapteaza automat la formatul de lectura folosit. Pe cele mai mici ecrane, numai continutul cel mai interesant ramane pe pagina si nu mai este necesar sa mariti pentru a citi textul.

Daca doriti sa-l experimentati, trebuie sa mergeti la un site utilizand aceasta tehnologie (de exemplu, photoreview.ro) si sa reduceti marimea ferestrei cu mouse-ul. Veti vedea, ca prin magie, continutul site-ului se potriveste dimensiunii ferestrei.

 

0 Shares
You May Also Like