Cum poți să scazi costurile de încălzire?

0 Shares
0
0
0

Costul gazului și al energiei electrice pare să crească constant și, în același timp, devenim mai conștienți de impactul pe care îl are consumul nostru de energie asupra mediului. Guvernul a instituit o mulțime de reguli cu privire la modul în care casele nou construite ar trebui să fie cât mai eficiente din punct de vedere energetic. Din păcate, cei dintre noi care trăim în case care au fost construite acum câteva decenii ar putea avea ceva de lucru pentru a aduce proprietățile vechi la standardele moderne.

Cum pierde căldura casa ta

Căldura scapă din casa ta prin mai multe mijloace. Principalele zone pe unde o casă pierde căldură sunt pereții, ferestrele, acoperișul și ușile. Căldura se ridică și, dacă nu ai o izolație bună la mansardă, atunci o mare parte din căldura pe care o pierde casa ta va fi prin intermediul acoperișului. După aceea, ferestrele și ușile neizolate corespunzător, contribuie major la pierderea de căldură, la fel ca și pereții.

Dacă ai încă geamuri simple, atunci vei pierde multă căldură prin intermediul lor. Dacă ușile tale din interior sunt cu miezul gol, de asemenea  vor permite căldurii să se risipească , iar dacă nici nu se încadrează corect în cadru, atunci temperatura va scădea și mai mult. O ușă exterioară bună trebuie să aibă o structură solidă, să se încadreze perfect în cadru, astfel încât să ofere siguranță casei tale  și să aibă o grosime de cel puțin 44 mm, pentru a nu fi o sursă suplimentară de pierdere de căldură.

Înțelegerea evaluărilor energetice

Coeficientul de transfer termic(Uf) este un indicator, pe care odată ce îl înțelegi te vei simți mult mai încrezători in alegerile pe care le faci.

Iată pe scurt ce semnifică acesta:
Uf reprezintă cantitatea de energie (sub forma de căldura) ce se risipește pe o suprafața de 1 m2 in interval de o secunda, in condițiile unei anumite temperaturi interioare respectiv exterioare și se măsoară în W/m2K. Lesne de înțeles, o valoare mai mică a Uf asigura o pierdere de energie cat mai mică, prin urmare și o izolare mai eficientă a ansamblului căruia îi corespunde valoarea. Pe toate site-urile și în toate magazinele care comercializează uși și ferestre este afișată valoarea specifică  Uf. Acum că știi ce reprezintă te vei putea orienta mult mai ușor în vederea achizițiilor calitative.

Ușile exterioare pot fi o sursă majoră de pierdere de căldură, mai ales dacă nu sunt izolate corespunzător. Dacă ești în căutarea unei uși de exterior mai rezistență și care să te ajute să reduci costurile facturii de încălzire, optează pentru ușile din lemn masiv. Iar dacă ai nevoie de o sugestie pentru o firmă de încredere de unde să îți cumperi o astfel de ușă, cei de la TGG – usi lemn masiv sunt cei mai potriviți. Coeficientul de transfer termic pentru o ușă din lemn masiv este de 3, singura ușă care are cu un coeficient mai mic fiind cea tip PVC cu o valoare de 1,8 dar aceasta pierde încredere la alte capitole.

Pe lângă ușile din lemn masiv mai există o variantă pentru care poți opta care te va ajuta să nu mai pierzi căldură și anume ușile metalice. Ambele categorii tind să fie mai scumpe, dar dacă sunt întreținute corespunzător își vor socate investiția din primele ierni. Dacă optezi pentru o ușă metalică, asigură-te că are o grosime de cel puțin 44 mm și că este întărită, deoarece ușile metalice de calitate inferioară pot fi adesea deschise forțat folosind o rangă și nici nu oferă izolarea pe care o cauți.

Chiar dacă ai o casă construită cu mult timp în urmă nu înseamnă că trebuie să suporți costuri mari pentru încălzire. Soluții se găsesc indiferent de circumstanțe, dacă îți dorești cu adevărat să schimbi ceva la locuința ta.

 

0 Shares
You May Also Like