Cum să achiziționezi o mașină în leasing când creditul nu îți este favorabil

0 Shares
0
0
0

Ți s-a refuzat creditul auto din cauza ratei scăzute de credit?

Dacă vrei să achiziționezi o mașină în leasing, va trebui să treci printr-un proces numit „analiză scoring”. Dacă scorul creditului este sub nivelul cerut, acesta variind în funcție de fiecare bancă în parte, creditul auto îți va fi refuzat.

De regulă, creditul auto îți este refuzat din cauza unui scor de credit scăzut, a unui istoric de plată nu chiar perfect sau a unui raport mare datorii-venit. De asemenea, banca nu este nevoită să-ți dea explicații dacă ți-a refuzat cererea de credit.

Motivele care determină o rată scăzută de credit:

–  La momentul respectiv mai ai de plătit ceva, cum ar fi o ipotecă sau un alt credit.

–  Ai  restanțe înregistrate la Biroul de Credit.

– Ești în faliment.

– Nu ai mai avut nici un credit până acum.

Ultimul punct pare cam ciudat, deoarece o persoană care nu a solicitat nici un credit până la momentul prezent, nu are cum să prezinte un istoric negativ. Totuși, la examinarea dosarului, un istoric cu plăți regulate face o impresie mai bună decât un istoric gol; dacă ai dovedit că poți returna împrumutul, reprezinți un risc bun pentru bancă.

Motive pentru care ți se poate refuza creditul auto:

  1. Ai o rată de credit scăzută, din motivele de mai sus.
  2. Ai sub 18 ani.
  3. Ești șomer sau nu ai un venit constant.
  4. Venitul tău lunar este prea mic pentru a suporta aplicația de credit.
  5. Ți-ai schimbat domiciliul de mai multe ori în decurs de un an sau doi.
  6. Ți-ai schimbat locul de muncă de mai multe ori în ultimii doi ani.
  7. Nu ești rezident în România (dacă aplici în România).
  8. Nu poți fi localizat la adresa curentă.
  9. Datoriile sunt mari în raport cu venitul tău.
  10. Nu ai un istoric de credit.

Cum achiziționezi o mașină în leasing dacă nu ai un credit favorabil?

Ai văzut cum un istoric de credit sărac îți poate afecta șansele de a achiziționa o mașină în leasing. De asemenea, este important să-ți „cureți” și să-ți „repari” dosarul de credit. Ideea este să-ți îmbunătățești scorul de credit cât de mult poți.

Mai întâi, contactează Biroul de Credit și obține informațiile privind dosarul tău de credit! După ce obții și analizezi aceste informații, contactează din nou Biroul, pentru a corecta anumite detalii din dosar, cum ar fi o datorie ce a fost achitată, dar care încă figurează ca neplătită.

Deschide-ți un card de credit dacă nu ai unul și încearcă să plătești cu el în fiecare lună! Încearcă să-ți plătești toate facturile la timp și limitează numărul aplicațiilor financiare! Fiecare aplicație este înregistrată în dosar, iar respingerea lor mai mult îi va dăuna ratei de credit.

Oferă-te să plătești rata în avans pe 3 luni!

Dacă toate aceste practici eșuează și tot nu reușești să obții un credit auto, așteaptă 6 luni, după care aplică din nou! Poate că între timp scorul tău de credit se va îmbunătăți.

Sursă: https://leasing-auto.com.ro/

0 Shares
You May Also Like