Un ghid rapid pentru ingrijirea sanilor cand alaptezi

0 Shares
0
0
0

Calatoria ta de alaptare va fi plina de momente magice si uneori poate mai complicate. Senzatiile incomode, cum ar fi sfarcurile sau durerea, sunt probleme frecvente cu care se confrunta multe mame care alapteaza. Acest ghid pentru ingrijirea sanilor iti va arata cum sa iti ingrijesti sanii daca ai disconfort si cum sa reiei o buna alaptare.

Durerea este normala in timpul alaptarii?

Fiecare femeie experimenteaza alaptarea diferit si s-ar putea sa te intrebi ce fel de durere este normala si ce fel nu.

Retine ca este normal sa simti o mica durere sau sensibilitate in sanii tai atunci cand bebelusul este alaptat si cand incerci sa incepi sa alaptezi. Acestea fiind spuse, daca ai durere sau sensibilitate la nivelul mamelonului in timpul tuturor sau majoritatii hranirilor, cel mai bine este sa soliciti ajutor unui consultant in lactatie.

In plus, daca este mai mult decat atat, este posibil sa fie nevoie de senologie in Cluj, aceasta fiind o ramura a medicinei care se ocupa de diagnosticul imagistic al patologiei sanului. Incepand cu ecografia sau mamografia, urmate de elastografie, rezonanta magnetica nucleara, punctii citologice sau histologice ecoghidate cu precizare anatomo-patologica a diagnosticului, indrumarea pentru tratament si urmarirea in timp, sunt etapele uneori necesare pentru redobandirea sanatatii.

Sfaturi profesionale

Nu trebuie sa ti se spuna ca este normal sa induri durerea in sani in timpul alaptarii. De fapt, cu cat cauti ajutor mai devreme, cu atat ai mai multe sanse sa alaptezi confortabil pe termen lung. Asigura-te ca vei cauta ajutor imediat ce simti orice disconfort.

Motive frecvente pentru disconfortul mamar

Inainte de a vedea cum sa iti ingrijesti sanii, sa aruncam o privire asupra principalelor cauze din spatele durerilor de san si mamelon.

  • Aspiratie superficiala

Uneori, bebelusul nu poate lua suficient tesut mamar in gura atunci cand se hraneste. Apoi iti aspira mamelonul, ceea ce este dureros.

  • Sfarcurile inversate

Se spune ca pana la 10% dintre femei au mameloane inversate sau prelungite, ceea ce poate face un pic mai dificila inceperea alaptarii.

  • Mastite si afte

Unele mame pot avea, de asemenea, infectii in timpul alaptarii, inclusiv mastite si afte.

  • Frenul lingual

Frenul lingual este banda de piele care leaga limba bebelusului de podeaua gurii. Un frenul mai scurt decat in ​​mod normal poate face alaptarea mai dificila.

Cum sa ai grija de sanii tai

Daca mameloanele sunt dureroase, fii sigur: poti continua sa alaptezi. Iata cateva sfaturi pentru a usura acest proces si a proteja sfarcurile pentru a alapta in cele mai bune conditii.

  • Obtine ajutor pentru a-ti imbunatati pozitia si blocarea.
  • Calmeaza-ti mameloanele dupa hranire cu o crema sensibila pentru mameloane.
  • Pastreaza sfarcurile uscate cu ajutorul tampoanelor pentru alaptare.
  • Trateaza-ti mameloanele atunci cand sunt prea ranite folosind protectii pentru mameloane.
  • Racoreste-ti si incalzeste-ti sanii cu tampoane termice inainte si dupa hranire.
  • Incurajeaza cresterea laptelui inainte ca bebelusul tau sa inceapa sa se hraneasca sau daca sfarcurile sunt dureroase, trage laptele.
0 Shares
You May Also Like