Nokia Lumia 730 – specificatii si software

0 Shares
0
0
0

Smartphone-ul Nokia Lumia 730 foloseste SoC-ul Qualcomm Snapdragon 400, tactat la 1.2 Ghz per core si acompaniat de chipset-ul grafic Adreno 305. Daca iti doresti touchscreen Nokia original, intra pe MagazinGsm.ro.

Cantitatea de memorie RAM disponibila este de 1GB, o schimbare binevenita daca ne gandim la cei 512 mb, ai predecesorului sau. Jumatate sau putin mai mult din cei 8 GB de stocare interna, este ocupata de fisierele sistemului de operare.

Din fericire, utilizatorii pot adauga un card micro SD de pana la 128 GB. Acumulatorul are o capacitate de 2200 mAh, suficient pentru a “tine in viata” acest device mai mult de 1 zi, la o utilizare intensa.

Camera principala a acestui smartphone are un senzor de 6.7 megapixeli si este ajutata de un LED Flash, in timp ce camera frontala dedicata selfie-urilor are un senzor de 5 megapixeli si lentila de 24 mm de tip wide. Telefonul este un dual sim, ambele sim-uri fiind capabile sa se conecteze la retelele 3G.

Exista suport pentru wi-fi, bluetooth 4.0 si NFC. De asemenea, se poate introduce suport pentru incarcare wireless, prin adaugarea unui back panel special, acesta nefiind disponibil cu panel-ul default, cu care vine telefonul.

Ecranul smartphone-ului are dimensiunea de 4.7 inch si este un OLED cu rezolutia de 720×1280, avand o densitate a pixelilor de 316 ppi. Ecranul prezinta o saturatie a culorilor satisfacatoare si un contrast si luminozitate mai mult decat suficiente.

De altfel, a trecut ceva timp de cand cei de la Nokia au scos un ecran care sa arate atat de bine. Luminozitatea acestuia, nu prezinta nici o problema nici chiar la vizualizarea direct in lumina soarelui. Chiar si unghiurile de vizualizare sunt destul de bune, spre deosebire de Nokia Lumia 830, de exemplu.

Ca si fratele sau mai mare Nokia Lumia 830, Lumia 730 Dual Sim vine cu ultimul sistem de operare pentru device-uri mobile al celor de la Microsoft, Windows Phone 8.1 Denim Update.

Acest update aduce o gramada de feature-uri pentru camera foto a device-ului si rezolvarea anumitor bug-uri importante. Multumita faptului ca cei de la Microsoft nu permit alterarea fisierelor sistemului de catre parteneri 3rd party, experienta Windows Phone 8.1, va ramane aceeasi.

In plus, noul Action Centre si asistentul digital Cortana, isi vor face simtita prezenta cu siguranta, daca nu le-ati remarcat pana acum. Similar cu alte implementari de tip dual sim, cum ar fi Lumia 630 dual sim, Microsoft desemneaza 2 tile-uri separate pentru telefon dar si functii de mesagerie, pentru fiecare sim in parte. Aceasta este o abordare foarte flexibila, deoarece permite utilizatorului sa-si pastreze munca si viata personala separat, in functie de SIM.

Exista o multitudine de aplicatii aditionale, unele destul de interesante, iar altele facand parte din asa numita categorie “bloatware”, adica aplicatii care mai mult va incurca. Din fericire, cele din a doua categorie pot fi sterse fara probleme, la cererea utilizatorului.

Printre aplicatiile care merita luate in considerare avem aplicatii pentru retelele de socializare gen Facebook, Twitter, avem Flipkart, Gameloft GameHub, Health&Fitness, Here Maps, etc.

0 Shares
You May Also Like