Cariera specialistului in egalitate de sanse

0 Shares
0
0
0

Un loc de munca ca specialist in egalitatea de sanse se incadreaza in categoria mai larga a carierei reprezentantilor si ofiterilor pentru egalitate de sanse. Informatiile care va sunt prezentate in randurile urmatoare ale acestui articol se vor aplica in general tuturor carierelor din aceasta categorie.

Descrierea postului pentru reprezentantii si ofiterii pentru egalitatea de sanse: monitorizeaza si evalueaza respectarea legilor, orientarilor si politicilor privind egalitatea de sanse pentru a se asigura ca practicile de angajare si acordurile contractuale ofera sanse egale, indiferent de rasa, religie, culoare, origine nationala, sex, varsta sau handicap.

Ce fac cei care ocupa un astfel de post?

In cazul in care aveti de gand sa participati la un curs discriminare pentru a deveni expert in egalitatea de sanse, puteti indeplini ulterior o multime de sarcini la locul de munca. In continuare puteti afla care sunt acestea:

  • Interpretati legile privind drepturile civile si reglementarile privind egalitatea de sanse pentru persoane fizice sau angajatori.
  • Pregatiti rapoarte legate de investigatiile privind reclamatiile privind egalitatea de sanse.
  • Intervievati persoane implicate in reclamatii privind egalitatea de sanse pentru a verifica informatiile despre caz.
  • Studiati reclamatiile privind egalitatea de sanse pentru a clarifica problemele.
  • Monitorizati implementarea si impactul liniilor directoare pentru practicile de angajare nediscriminatorii.
  • Veti participa la intalniri cu persoane implicate in reclamatii privind sansele egale, pentru a arbitra si solutiona litigiile.
  • Efectuati sondaje si evaluati constatarile pentru a determina daca exista discriminare sistematica.
  • Coordonati, monitorizati sau revizuiti procedurile de reclamatie pentru a asigura procesarea si revizuirea in timp util a reclamatiilor.
  • Oferiti informatii, asistenta tehnica sau instruire pentru supraveghetori, manageri sau angajati cu privire la subiecte precum supravegherea angajatilor, angajarea, procedurile de reclamatie sau dezvoltarea personalului.
  • Elaborati orientari pentru practicile de munca nediscriminatorii.
  • Pretatiti rapoarte de selectie, sondaje sau alte statistici si recomandari pentru actiuni corective.
  • Consiliati membri recrutati din grupuri minoritare sau defavorizate, informandu-i cu privire la detaliile legilor drepturilor civile.
  • Verificati daca toate fisele posturilor sunt trimise spre examinare si aprobare si ca descrierile respecta standardele de reglementare.
  • Examinati contractele companiei pentru a determina actiunile necesare pentru indeplinirea prevederilor guvernamentale privind egalitatea de sanse.
  • Participati la intalniri cu comitetele de cautare de locuri de munca sau cu coordonatorii pentru a explica rolul coordonatorului de sanse egale, pentru a oferi resurse pentru publicitate sau pentru a explica asteptarile pentru contactele viitoare.
  • Va veti consulta cu reprezentantii comunitatii pentru a dezvolta acorduri de asistenta tehnica in conformitate cu reglementarile guvernamentale.
  • Participati la recrutarea angajatilor prin targuri de locuri de munca, zile de cariera sau planuri de publicitate.
  • Actionati ca legaturi intre agentiile de plasare a minoritatilor si angajatori sau intre comitetele de cautare a locurilor de munca si alti administratori de sanse egale.

Care sunt cele mai importante activitati pe care le aveti de desfasurat:

Evaluarea informatiilor pentru a determina conformitatea cu standardele – Utilizarea informatiilor relevante si a judecatii individuale pentru a determina daca evenimentele sau procesele sunt conforme cu legile, reglementarile sau standardele.

Identificarea obiectelor, actiunilor si evenimentelor – Identificarea informatiilor prin clasificare, estimare, recunoastere a diferentelor sau similitudinilor si detectarea schimbarilor in circumstante sau evenimente.

Comunicarea cu supraveghetorii, colegii sau subordonatii – Furnizarea de informatii supraveghetorilor, colegilor de munca si subordonatilor prin telefon, in forma scrisa, prin e-mail sau personal.

Rezolvarea conflictelor si negocierea cu ceilalti – Gestionarea reclamatiilor, solutionarea disputelor si solutionarea plangerilor si conflictelor sau negocierea in alt mod cu altii.

Analiza datelor sau informatiilor – Identificarea principiilor, motivelor sau faptelor care stau la baza informatiilor prin divizarea informatiilor sau datelor in parti separate.

Obtinerea informatiilor – Observarea, primirea si obtinerea in alt mod a informatiilor din toate sursele relevante.

Stabilirea si mentinerea relatiilor interumane – Dezvoltarea de relatii de lucru constructive si de cooperare cu ceilalti si mentinerea lor in timp.

Luarea deciziilor si rezolvarea problemelor – Analizarea informatiilor si evaluarea rezultatelor pentru a alege cea mai buna solutie si a rezolva problemele.

Comunicarea cu persoane din afara organizatiei – Comunicarea cu persoanele din afara organizatiei, reprezentand organizatia catre clienti, public, guvern si alte surse externe. Aceste informatii pot fi schimbate personal, in scris sau prin telefon sau e-mail.

Documentarea / inregistrarea informatiilor – Introducerea, transcrierea, inregistrarea, stocarea sau mentinerea informatiilor in forma scrisa sau electronica / magnetica.

Organizarea, planificarea si prioritizarea muncii – Dezvoltarea unor obiective si planuri specifice pentru a stabili prioritatea, organizarea si realizarea muncii.

Interactiunea cu computerele – Utilizarea computerelor si a sistemelor informatice (inclusiv hardware si software) pentru a programa, scrie software, configura functii, introduce date sau prelucra informatii.

Prelucrarea informatiilor – Compilarea, codificarea, clasificarea, calcularea, tabelarea, auditul sau verificarea informatiilor sau datelor.

Judecarea calitatilor lucrurilor, serviciilor sau oamenilor – Evaluarea valorii, importantei sau calitatii lucrurilor sau a oamenilor.

Efectuarea de activitati administrative – Efectuarea de sarcini administrative de zi cu zi, cum ar fi intretinerea fisierelor de informatii si procesarea documentelor.

Monitorizati procesele, materialele sau mediul inconjurator – Monitorizati si revizuiti informatii din materiale, evenimente sau mediu, pentru a detecta sau evalua problemele.

Oferiti consultanta si consiliere altora – Furnizarea de indrumari si sfaturi de specialitate conducerii sau altor grupuri cu privire la subiecte tehnice, sisteme sau legate de proces.

Vanzarea sau influentarea altora – Convingerea celorlalti sa cumpere marfa / bunuri sau sa isi schimbe parerea sau actiunile.

0 Shares
You May Also Like