In acest articol vom incerca sa prezentam cateva caracteristici tehnice de baza, ale display-ul prezent pe iPhone 4. Esti interesat de inlocuire display iPhone 4s? Intra pe ServiceGsm.ro.
Calibrarea din fabrica si QC (quality control): Foarte bune.
Calibrarea generala, din fabrica, a acestui display este foarte buna, dar si controlul calitatii. Controlul calitatii se refera la activitatea de inspectie a display-urilor, inainte ca smartphone-urile sa fie livrate catre magazine si puse in vanzare.
Teoretic, daca se gasesc ecrane cu defecte (pixeli morti, blocati), acestea vor fi retrase de la vanzare. Un bun control al calitatii din fabrica, te poate asigura ca vei cumpara din magazin un smartphone fara defecte la nivelul ecranului cel putin.
Afisarea culorilor pe acest display, precum si acuitatea redarii bandelor de tip grayscale (scalele de la negru la gri) sunt foarte bune, ceea ce inseamna ca subpixelii principali si anume cei de Rosu, Verde si Albastru au fost calibrati foarte bine din fabrica, fara sa mai existe nevoia sa calibram noi ecranul, cu softuri speciale, care sunt destul de greu de inteles si de folosit.
Cu toate astea, strict pentru display-ul de iPhone 4, recomandam folosirea unui standard gamma mai mic si anume valoarea 2.2, pentru ca uneori imaginile par a avea prea mult contrast. Fenomenul este destul de rar, dar poate aparea.
Acuratetea display-ului de tip Retina.
“Retina display” este un nume excelent pentru marketing, stiindu-se faptul ca este cea mai buna tehnologie pentru display-uri de la Apple disponibila pe piata, avand o acuratete cu aproximativ 23% mai mare decat a competitorilor directi.
Cu toate astea, display-ul de pe iPhone 4 nu poate fi numit cu adevarat un display Retina nativ, pentru ca nu indeplineste anumite standarde. Cu toate astea, display-ul de pe iPhone 4 reprezinta clar un pas foarte mare inainte, fata de display-ul prezent pe iPhone 3GS de exemplu sau modelele mai vechi.
Este un display excelent fara doar si poate, dar exista cateva sugestii ale utilizatorilor, despre cum ar putea cei de la Apple sa-l faca mai bun decat este in momentul de fata: dezavantajul major este gamut-ul destul de redus pe care il are display-ul, chiar daca acest gamut este respectat in proportie de aproape 100%.
Pixelii pentru rosu si albastru, ar putea fi imbunatatiti, pentru extinderea acestui gamut. Pentru a face asta, se poate sacrifica putin din luminozitatea generala (care oricum este destul de mare), obtinand un balans al culorilor mai bun si un gamut general mai larg.
De asemenea, contrastul imaginii sau daca vreti parametrul Gamma setat din fabrica, este un pic cam mare, daca va fi setat putin mai jos, display-ul va afisa mult mai corect culorile si contrastul.
Concluzia ar fi ca iPhone 4, are un display demn de un iPhone, chiar daca mai poate fi imbunatatit pe alocuri. Este un ecran excelent, construit in tehnologia IPS (in plane switching) cu o luminozitate si claritate extraordinare, capabil de o performanta buna, mai ales daca este sa-l comparam cu unele dintre modelele competitiei.